Af Ritzau - 06/12-16 11:30

Den fjerde generation i Lego tager roret med trofast chefDen fjerde generation i Lego tager roret med trofast chef

Når der tirsdag bliver rykket voldsomt rundt i Lego er det for at sikre familiens aktive ejerskab.

storybild

Lego har klaret sig forrygende de sidste mange år i takt med, at koncernen har ramt helt rigtigt på en stribe satsninger. (Billede: Free)

Tirsdag er en stor dag for Danmarks måske bedst kendte selskab, Lego. Familien bag legetøjsgiganten, Kirk Kristiansen, lader en stor del af styringen gå fra tredje til fjerde generation.

Det fortæller den snart forhenværende administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp, og ikke mindst Thomas Kirk Kristiansen, fjerde generations repræsentant.

- Som I ved, så har Lego gruppen altid være familiejet og vil forhåbentligt altid være det.

- Det er vigtigt. Men det er kun værdifuldt, hvis det er et aktivt og engageret ejerskab. Min far Kjeld har altid været aktiv og er det stadigvæk.

- Jeg vil fortsætte dette aktive familieejerskab. Derfor står jeg her i dag, siger Thomas Kirk Kristiansen på et pressemøde tirsdag.

For at gøre dette samler Lego alle sine aktiviteter, der rimer på Lego, og under selskabet Lego Brand. Det skal styre koncernen Lego, ejerskabet af Legoland-parkerne og Legofonden.

I spidsen skal Thomas Kirk Kristiansen og Jørgen Vid Knudstorp stå.

- Fremtiden bliver mere kompleks. Det giver flere muligheder, men det giver også større risiko for at glemme den grundlæggende ide bag det hele. Vi vil sikre, at det ikke sker, siger Thomas Kirk Kristiansen.

Jørgen Vig Knudstorp skal dermed fortsat være ansat af familien bag Lego, og det glæder ham.

- For et par år siden blev spørgsmålet i familien om, hvordan man er gode ejere, intensiveret. Det blev et centralt spørgsmål, hvordan vi sikrer aktivt ejerskab fra familien.

- Det aktive ejerskab giver stor værdi og en speciel følelse i hele koncernen. Og det vil jeg gerne støtte, siger han.

Lego fortalte tirsdag morgen, at Jørgen Vig Knudstorp, direktør gennem mere end 10 år, stopper som chef for Lego-koncernen.

Han skal i stedet være bestyrelsesformand for et helt nyt Lego-selskab, der skal styre alle aktiviteter med Lego-navnet. Det tæller Lego Fonden, Lego-koncernen og ejerskabet i det selskab, der ejer Legoland-parkerne.

Over det hele er stadig Kirkbi-familien, hvis holdingselskab ejer alt.

Lego blev grundlagt i 1932 og omsatte i 2015 for 36 milliarder kroner. Det gjorde Lego til verdens største legetøjsselskab målt på omsætning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx