Af Ritzau - 02/11-16 09:16; Opdateret: 02/11-16 09:26

Mærsk-aktier dykker kraftigt efter kedeligt regnskabMærsk-aktier dykker kraftigt efter kedeligt regnskab

Fortsatte udfordringer i containerdivisionen sender Mærsk-aktierne ned onsdag morgen.

storybild

Udfordringerne hos Maersk Line gør ondt på aktierne i A.P. Møller - Mærsk, der har mistet næsten otte procent af deres kursværdi onsdag morgen. (Billede: Reuters/Michael Kooren)

Mærsk-aktierne falder næsten otte procent i de første minutters handel onsdag efter et regnskab, som koncernen selv betegner som ikke-tilfredsstillende.

Containerrederiet Maersk Line har for andet kvartal i træk leveret røde tal, og da divisionen er den regnskabsmæssigt tungeste i koncernen, har det stor betydning.

Mærsk-aktierne er dog ikke de eneste, der er gået i rødt på en dag, der har budt på flere regnskaber fra de største danske selskaber.

ISS har også fremlagt et regnskab med skønhedspletter, og selv om aktionærerne får glæde af et ekstraordinært udbytte, falder kursen med tre procent.

Også Danske Bank falder med omkring tre procent på en morgen, hvor det samlede C20 Cap-regnskab ligger 1,6 procent lavere end tirsdag.

Eneste lyspunkter blandt eliteaktierne er medicinalvirksomheden Lundbeck og teleselskabet TDC.

Lundbeck har for tredje kvartal i træk opjusteret sine forventninger til 2016, og det belønner investorerne med et kurshop på seks procent fra morgenstunden.

TDC har måttet konstatere en nedgang i omsætningen på et hårdt presset dansk marked, men alligevel sendes aktien tre procent op.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx