Af - 24/07-14 12:46; Opdateret: 24/07-14 12:58

Her finder du dyrt design og sparer samtidig tusindvis af kronerHer finder du dyrt design og sparer samtidig tusindvis af kroner

Det danske sommerudsalg går amok på nettet, og de helt store scoops med dyre designermærker som fx Jimmy Choo, Marc Jacobs og Christian Dior kan købes med op til 80 procents rabat.

storybild

Det danske sommerudsalg går amok på nettet, og de helt store scoops med dyre designermærker som fx Jimmy Choo, Marc Jacobs og Christian Dior kan købes med op til 80 procents rabat.

Det er ikke kun i butikkerne landet over, at der hænger gule udsalgsskilte i vinduerne.

På nettet er det danske sommerudsalg kæmpestort, og det er her, du gør de helt store scoop med dyre designermærker som fx Jimmy Choo, Marc Jacobs, Mulberry og Christian Dior. Priserne er banket i bund, og der er besparelser på op til 80 procent.

Nye regler for nethandel i morgen: Lær dem at kende
Nye regler for nethandel i morgen: Lær dem at kende

- Særligt mærkevarer er i høj kurs i sommerudsalget, hvor brands som Jimmy Choo, Marc Jacobs og Isabel Marant er nedsat med op til 60-80 procent. Og med så store besparelser er det pludselig muligt at få fingre i drømmetasken, lyder det fra Ida Adler Olsen, som arbejder hos Thefashion.com, der er et dansk sammenligningssite for modetøj.

Hver femte dansker er nemt bytte på nettet
Hver femte dansker er nemt bytte på nettet

Over for metroxpress fortæller hun, at mere end 150.000 produkter lige nu er på udsalg online. Og det er vel at mærke til priser, som butikkerne har svært ved at hamle op med. Samtidig er nethandelen i højere grad end tidligere blevet let og overskuelig for forbrugerne:

- På nettet er produkterne præsenteret ligeså pænt som produkterne til fuld pris, og det er med til at give en bedre oplevelse som forbruger. Udsalg i dag handler ikke så meget om at stå med hovedet i rodebunker i Magasin og Illum, og måske være heldig at finde den rette bluse til en god pris. På nettet kan du nemt finde, hvad du leder efter i din egen størrelse og endda sammenligne priser på tværs af webshops, så du er sikker på at gøre det bedste køb, lyder det fra Ida Adler Olsen.

Sværger stadig til butikkerne
Selvom mange danskere er konverteret til netshopping, er der stadig 'folk' derude, som sværger til traditionel butikshandel. For dem er det alfa og omega at kunne se og mærke varerne, inden de køber dem. Noget, som nethandel ikke kan tilbyde:

- Jeg foretrækker at shoppe på traditionel vis, da jeg synes, det er rart at mærke stoffet og se varen, inden jeg køber den, siger 28-årige Anne-Christine, som metroxpress møder i Nørrebro Bycenter.

Danske butikker lider under udenlandsk nethandel
Danske butikker lider under udenlandsk nethandel

For hende er shopping nemlig ikke 'bare' at gøre en god handel:

- Jeg synes også, det er hyggeligt. Man bliver ligesom luftet lidt i stedet for at sidde hjemme foran computeren, lyder det.

27-årige Line Teissøe er helt enig. Hun sværger ligesom Anne-Christine til god gammeldags butiks-shopping. På den måde undgår hun nemlig irriterende fejlkøb.

Pas på nethandel: Skat kan destruere dine gaver
Pas på nethandel: Skat kan destruere dine gaver

- Jeg er helt sikkert på, at det mindsker antallet af fejlkøb, hvis man kan prøve det først. Og jeg kan ikke rigtig overskue at skulle ud i en besværlig bytteproces, hvis jeg køber noget, der ikke passer, siger Line Teissøe.

Nethandel for mere end 63 mia. kroner
Hos Tøjeksperten, som er en af Nørrebro Bycenters 22 butikker, kan de ikke mærke, at shopperne har forladt dem til fordel for nettet.

- Hos os er det lidt anderledes. 80 procent af vores varer producerer vi selv, hvilket betyder, at vi lidt selv styrer, hvad og hvem vi sælger til, siger Morten Olsen, der er butikschef.

Nethandel tager livet af supermarkedet
Nethandel tager livet af supermarkedet

Han kan dog sagtens sætte sig ind i, hvis de store varehuse som Illum og Magasin har det svært.

Ifølge tal fra Danmarks statistik fra 2013 handler 72 procent af danskerne mellem 16 og 89 år på nettet, og Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) forventede samme år en omsætningen på over 63 milliarder kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx