06/10-14 10:25; Opdateret: 06/10-14 10:35

Milliardhandel: Coop køber rival i NorgeMilliardhandel: Coop køber rival i Norge

Coop Norge opkøber dagligvarevirksomheden ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. Handlen omfatter 553 butikker.

storybild

(Billede: Polfoto)

Et stort opkøb i den norske dagligvarehandel er en realitet, efter at Coop Norge har indgået aftale om at købe aktierne i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. Købet gælder ICA's dagligvarevirksomhed i Norge bestående af 553 butikker med 3600 ansatte.

Opkøbet forudsætter, at det godkendes af konkurrencemyndighederne i Norge. På landsbasis havde Coop og ICA Norge ved seneste årsskifte en markedsandel på henholdsvis 22,7 procent og 11,1 procent.

- Overtagelsen af ICA Norge er et stort og vigtigt løft for Coop. Det er også den bedste løsning for de ansatte, forbrugerne og leverandører, når situationen er den, at ICA afvikler sit engagement i Norge, siger administrerende direktør Svein Fanebust, Coop Norge.

Coop og Lidl: Vi har ikke solgt salmonella-kød
Coop og Lidl: Vi har ikke solgt salmonella-kød

Han mener, at opkøbet er en god løsning, som sikrer butikker, særligt på landet i Norge, idet ICA Norge har mange butikker, hvor Coop ønsker at være bedre repræsenteret, for eksempel i det centrale Østlandet og i Bergens-regionen.

Tilsvarende har ICA Norges forskellige kæder færre butikker i de regioner, hvor Coop er godt repræsenteret i dag.

Svenske ICA siger, at det stod mellem to alternativer for at forbedre lønsomheden for selskabets norske virksomhed: Enten skulle der skæres kraftigt i virksomheden, eller også skulle selskabet sælges.

- Salget af ICA Norge til Coop Norge er den bedst mulige løsning for vores virksomhed i Norge. Den indebærer, at flere butikker og arbejdspladser bevares i forhold til, at vi skulle have fortsat i en langt mindre skala end i dag, siger koncernchef Per Strömberg, ICA Gruppen.

Coop er indforstået med, at der i nogle lokale markeder kan være konkurrenceforhold, som gør, at de ikke vil kunne overtage enkelte butikker. Coop vil nu gå i dialog med konkurrencetilsynet i Norge for at finde den bedste løsning på dette, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Megabøde til Coop: Tyrkisk ansat arbejdede ulovligt
Megabøde til Coop: Tyrkisk ansat arbejdede ulovligt

Hvis det norske konkurrencetilsyn godkender Coops køb af ICA, er der tre store dagligvareaktører tilbage i Norge: Coop, NorgesGruppen og Rema 1000.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårligst af alle: Helt og aldeles...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx