Af - 25/11-16 08:48

Praktikant skulle rydde op i kælderen: Fandt utrolig skat bag murPraktikant skulle rydde op i kælderen: Fandt utrolig skat bag mur

Fundet i kælderen er nu solgt på auktion.

Bildstrecke im Grossformat »

En praktikant har formentlig gjort sig selv til årtiets medarbejder, da han i en kælder hos luksus-champagneproducenten Bollinger fandt et skjult rum i kælderen, der gemte på en særdeles værdifuld skat.

Da praktikanten i 2010 blev sendt ned for at rydde op på lageret i den fransk by Aÿ, opdagede han, at væggen til en buegang, der var blokeret af flasker, så anderledes ud, end de øvrige vægge. Og ved nærmere inspektion stod det klart, at der bagved væggen gemte sig et skjult rum. Her blev der fundet 600 flasker champagne fra 1800-tallet og frem til 1939, skriver Bloomberg.

TV: Mand fyrer 200.000 af på champagne på dansk natklub
TV: Mand fyrer 200.000 af på champagne på dansk natklub

Nu er dele af skatten solgt på auktion.

Mest interesse har der været på en flaske fra 1914. De 102 år gamle bobler blev solgt for 12.250 dollar svarende til omkring 86.000 kroner.

Prisen går dog ikke alene til den ene flaske af fabrikanten, der i øvrigt er James Bonds foretrukne. Med hammerslaget følger et besøg for tre personer hos Bollinger, der får en champagnesmagning, der er de færreste forundt. Og så følger der i øvrigt et besøg på en to-stjernernes Michelin-restaurant.

Vandt 130 sekunder til at tømme en Irma: Så meget fik han i kurven
Vandt 130 sekunder til at tømme en Irma: Så meget fik han i kurven

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx