Af Ritzau - 24/04-17 17:07; Opdateret: 24/04-17 17:20

Franske fornemmelser sender danske aktier i rekordFranske fornemmelser sender danske aktier i rekord

Lettelse efter første valgrunde i Frankrig sender mandag det danske aktieindeks C20 Cap i rekord.

storybild

Weekendens franske valg gav mandag medvind på aktiemarkederne. (arkivfoto) (Billede: Free/Salauyou Yury/colourbox)

Det toneangivende C20 Cap-indeks lukker mandag i sit højeste niveau nogensinde. Indekset steg med 1,5 procent til indeks 1103,5.

Den positive stemning mandag blev udløst af det franske valg. Her gik nationalisten og EU-skeptikeren Marie Le Pen videre sammen med den mere EU-venlige Emmanuel Macron videre til anden valgrunde.

Det var frygtet, at franskmændene ville sende to EU-skeptikere videre til den sidste og afgørende runde af præsidentvalget.

Dermed ville der være skabt betydeligt større risiko for, at Frankrig som Storbritannien ville stille spørgsmålstegn ved sit EU-medlemskab.

- Alle meningsmålinger viser, at Macron vil slå Le Pen stort ved anden valgrunde den 7. maj. Det gør investorerne begejstrede, da skrækscenariet om Frexit dermed ser næsten utænkeligt ud.

- Bliver det som forventet Macron, der løber med sejren ved anden valgrunde, forventer vi ikke væsentlige yderligere bevægelser på de finansielle markeder som følge af valget. Ser det derimod ud til, at Le Pen kan vinde, vil det være et jordskælv under finansmarkederne i hele Europa, skriver Sydbank cheføkonom Jakob Graven om resultatet.

Med mandagens stigning er aktiemarkedet steget med over otte procent siden årets start. Og den stigning kan få yderligere medvind senere på ugen.

Det vurderer Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

- Vi starter ugen med lettelse fra en masse investorer, som har været meget bekymrede op til det franske valg.

- Og i midten af ugen kan Donald Trump skabe en lignende aktieoptur på den anden side af Atlanterhavet, hvis han som ventet giver markedet flere detaljer om, hvad han vil med den længe ventede skattereform, skriver han.

Det toneangivende OMX C20 Cap-indeks overtog i november 2011 det gamle C20-indeks' rolle som det ledende danske aktieindeks.

Siden 2011 er OMX C20-Cap steget med 170 procent.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Birgitte Hjort om kampen for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx