Af - 10/07-14 07:42

Syge danskere dropper erstatningsferienSyge danskere dropper erstatningsferien

Kun få danskere benytter sig af muligheden for at få en ny ferie, hvis de bliver syge i ferien, lyder det fra stort fagforbund.

storybild

Hvis du bliver syg på ferien, har du ret til en erstatningsferie. Men få ringer til chefen og melder sig syge i ferien, lyder det fra HK. (Billede: polfoto/arkiv)

Danskernes kendskab til reglerne om erstatningsferie under sygdom er forsvindende lille, og de fleste dropper at bede chefen om en erstatningsferie, når de bliver klar over, at de selv skal betale for lægeerklæringen. Sådan lyder det fra det store fagforbund HK.

Her de 10 største trusler mod din ferie
Her de 10 største trusler mod din ferie

- Vi får en del henvendelser på telefonen op til ferien. Folk kan måske godt huske, at der er noget med, at man kan få erstatningsferie, hvis man bliver syg under ferien, men de kender ikke reglerne, siger Jeanette Hahnemann, souschef i HK's i juridiske afdeling.

Facebook-opdateringer kan blive rigtig dyre ved indbrud
Facebook-opdateringer kan blive rigtig dyre ved indbrud

Siden 2012 har danskerne haft ret til at få erstattet ferien, hvis de bliver syge, mens de afholder ferie. Men især reglen om, at medarbejderne selv skal betale for lægeerklæringen afholder mange fra at melde sig syge i ferien, siger Jeanette Hahnemann og uddyber:

Kom på overdådig luksusferie helt gratis og uden at rykke dig en meter - kan du gætte hvordan?
Kom på overdådig luksusferie helt gratis og uden at rykke dig en meter - kan du gætte hvordan?

- Man skal melde sig syg på sin 1. sygedag i ferien, men man får først ret til erstatningsferie efter fem sygedage. En lægeerklæring koster 450-500 kroner. Det svarer til en dagløn efter skat for en funktionær, så man skal være ret sikker på, at man er syg i mere end fem dage, før det kan betale sig, og det får mange til at undlade at melde sig syge, da de færreste ved, om de er syge i to dage eller mere end en uge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx