Af - 10/11-15 09:22

Så dyrt er det at flytte ind i en lejebolig i KøbenhavnSå dyrt er det at flytte ind i en lejebolig i København

Indflytningsprisen til en lejebolig i Odense er det halve af, hvad det beløber sig til i Storkøbenhavn. Forbrugerøkonom er overrasket over, hvor meget man egentlig skal punge ud med.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du synes, at 61.684 kroner lyder meget for en gennemsnitligt indflytningspris på en lejebolig i København, så klik dig gennem galleriet for at se, hvor du skal punge ud med mindst, når du flytter i lejebolig i Storkøbenhavn.

Det er blevet hulens dyrt at få en lejlighed i København - og det gælder også lejeboligmarkedet.

Tal fra boligsiden 'BoligPortal' viser, at du i gennemsnit skal punge ud med 61.684 kroner i indflytningspris, hvis du vil leje en bolig i Danmarks hovedstad. Det svarer til det dobbelte af den gennemsnitlige indflytningspris i Odense, hvor du "kun" skal have 31.137 kroner op af lommen.

I gennemsnit koster det 46.220 kroner i indflytningspris at flytte i en lejebolig, hvis man kigger på de største byer i Danmark.

Interesserer du dig for priser på boligmarkedet, og vil du gerne opdateres om emnet? Så like MX PENGE på Facebook.

Indflytningsprisen dækker over depositum, forudbetalt husleje og den første måneds husleje. Depositum må højest svare til tre måneders husleje. Derudover må udlejere maksimum kræve tre måneders husleje på forskud. Sådan kan indflytningsprisen på en lejebolig ende med at koste, hvad der svarer til syv måneders husleje.

Vi kan se, at huslejen i København er steget med 20 procent de seneste fem år, og det tal kan du altså gange med syv, da en udlejer altså i alt må kræve, hvad der svarer til syv måneders husleje i indflytningspris.
Det siger BoligPortals administrerende direktør, Henrik Løvig.

Se hvilke regninger, danske unge er mest bange for at glemme
Se hvilke regninger, danske unge er mest bange for at glemme

Han fortæller, at boligsøgende kan have svært ved at gennemskue, hvad den samlede pris for indflytningen bliver.

- Vi hører ofte om folk, der ikke er opmærksomme på, at de skal punge ud med så meget i indflytningspris, når de lejer en lejebolig, og derfor har vi lavet denne undersøgelse for at vejlede de boligsøgende, siger han.

Regeringen vil skære i støtte til husleje
Regeringen vil skære i støtte til husleje

En stor del af indflytningsprisen får du dog igen, når lejemålet opsiges, men det er stadig penge, du skal kunne skaffe - og leve uden - i al den tid, du bor i boligen.

Og hvis du først skal ud og låne til indflytningen, bliver indflytningsudgiften endnu dyrere, da du også skal betale lånets renter, minder forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen om.

61.000 i indflytningspris for en lejebolig i København, ja det er godt nok en stor sjat penge. Har du 61.000 på kontoen, er du jo godt på vej til at give udbetalingen til en andensbolig. Når det er så dyrt, bør man jo sætte sig ned og regne på, om der er bedre alternativer.
Det siger Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere
Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere

Klik dig gennem galleriet øverst i artiklen for at se hvor indflytningsprisen til en lejebolig i Storkøbenhavn er mindst.

LÆS OGSÅ: Spar 3.600 kroner på '15 minutter'

LÆS OGSÅ: Det kan du gøre, hvis huslejen er for høj

LÆS OGSÅ: Huslejen er blot 10 kroner - men luksuslejligheden gemmer på en overraskelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx