Af - 06/03-14 09:01

Ekspert: Spies vildleder kunderneEkspert: Spies vildleder kunderne

Spies risikerer at blive indbragt for Forbrugerombudsmanden på grund af en påstand om, at fly er mere miljøvenlinge end biler.

storybild

(Billede: Millennium Images)

Der håb for charterrejsendes grønne samvittighed.

I hvert fald, hvis man skal tro Spies.

- Flyene udråbes ofte til de store miljøsyndere, men faktisk er både skibe og biler mere forurenende end moderne fly, har rejseselskabet påstået.

Men ifølge DR's Detektor er flytrafikken knap så grøn i forhold til biler, som Spies påstår.

To uvildige eksperter har regnet på, om det er bedre for miljøet at parkere bilen i garagen og i stedet tage flyet, når man tager på ferie.

Og konklusionerne fra begge eksperterne er klare: Hvis valget står mellem at flyve eller at køre, er det bedst for miljøet at vælge bilen.

Det får Det Økologiske Råd til at overveje at inddrage Forbrugerombudsmanden i sagen.

- Jeg mener, at det er vildledende at sige, at moderne fly forurener mindre end biler og færgetrafik. Og dermed bringer man sig også på kant med Forbrugerombudsmandens vejledninger om miljømarkedsføring, fortæller transportmedarbejder i rådet Jeppe Juhl til Detektor.

Hos Spies har man forsøgt at lave en retvisende sammenligning mellem fly og bil, fortæller kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen.

- Vi har ingen interesse i at vildlede. Vi har fortalt om det, som vi troede, det var. Men hvis der er nogle, der siger noget andet, må vi jo kigge på det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx