Af Ritzau - 03/07-17 18:06

Udskældt kursusvirksomhed er erklæret konkursUdskældt kursusvirksomhed er erklæret konkurs

Kursusvirksomheden Probana er ifølge Berlingske blevet erklæret konkurs. Det sker efter års kritik.

storybild

Probana kom i efteråret 2016 i clinch med flere større danske virksomheder, der mener, at kursusudbyderen er alt for aggressiv i sin markedsføring. (Billede: Free/Probana)

Kursusvirksomheden Probana er konkurs. Det skriver Berlingske Business.

Virksomheden, der længe markedsførte sig med konceptet mini-MBA'er, har de seneste år været udsat for en stribe artikler og tv-indslag, der kiggede nærmere på selskabets metoder.

- En række selskaber og personen bag koncernen er blevet erklæret konkurs i sidste uge, siger kurator fra Kammeradvokaten Boris Frederiksen til Berlingske.

Ifølge avisen har Probanas ejer, der selv bragte selskabet i pressens søgelys ved offentligt at true en kommunikationsmedarbejder hos Novozymes, startet en række nye selskaber

Indtægter fra Probana er ført over i det nye selskab.

Dem vil kurator kigge nærmere på.

Nedturen for Probana startede, da ejeren Peter Sonne Joensen, på det sociale medie LinkedIn truede en ansat hos Novozymes med at få ham fyret. Det skete, fordi han brokkede sig over selskabets markedsføring.

Efterfølgende dækkede Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, historien. Her kom det samtidig frem, at Probana havde anført en stribe selskaber som kunder, selv om de ikke var det.

Siden da er Probana dømt for massive mængder spam og for brug på markedsføringsloven, da selskabet kaldte noget et midlertidigt tilbud, selv om det havde stået på i flere år.

TV2-programmet Operation X har afdækket en række kritisable praksisser hos selskabet, hvilket førte til kundeflugt og fyringer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Superliga-bejlerne tager første stik!...
bt.dk
Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx