Af - 21/06-16 14:56

Kendt trommeslager slår sig løs som iværksætterKendt trommeslager slår sig løs som iværksætter

Han ved intet om fitness. Nu lancerer kendt dansk trommeslager ny fitness-app.

storybild

Tomas Barfod er mest kendt som trommeslager i det danske band WhoMadeWho. Nu er han sprunget ud som iværksætter og app-udvikler. (Billede: scanpix)

Tomas Barfod, trommeslager i det danske eksperimental-popband WhoMadeWho, har lagt trommestikkerne lidt til side for at springe ud som iværksætter og app-udvikler. Hans fitness-app XRZR er netop blevet lanceret til i første omgang iPhone.

Appen byder på en vifte af træningsvideoer med øvelser leveret af blandt andre de danske OL-atleter René Holten (kajak) og Stina Troest (hækkeløb). Tomas Barfod fik ideen til appen, da han efter et halvt år i et musikstudie i Los Angeles kom ud med en kampvægt på over 100 kilo. Han ledte forgæves efter trænings-apps, der levede op til hans behov for fleksibilitet og individuel tilpasning.

Kendt tv-vært får nyt job: Det skal han lave nu
Kendt tv-vært får nyt job: Det skal han lave nu

- Jeg ved en masse om, hvordan det er ikke at vide noget om fitness, og det tror jeg faktisk har være en fordel. Som musiker ved jeg en masse om Spotify, og så tænkte jeg, at det kunne være smart med en app, hvor man kunne sammensætte sin egen playliste af træningsøvelser, siger han.

Go' Morgen Danmark-vært springer ud som iværksætter
Go' Morgen Danmark-vært springer ud som iværksætter

Appen er lige nu tilgængelig i en gratis version. Efter sommerferien kommer den til at koste 49 kroner om måneden; alternativt kan man få den gratis mod at blive præsenteret for seks-syv reklamer i løbet af et træningspas på 45 minutter.

Atleterne, der leverer indholdet, bliver aflønnet efter, hvor ofte deres videoer bliver streamet.

14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed
14-årig takker nej til 200 millioner kroner for sin virksomhed

Et af de næste skridt i udviklingen af appen er at gøre den social, så brugerne for eksempel kan dele de træningsvideoer, de synes er gode.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx