Af Ritzau - 06/12-16 13:15; Opdateret: 06/12-16 14:36

Legofamiliens nye frontmand overvejede at bliver lærerLegofamiliens nye frontmand overvejede at bliver lærer

Thomas Kirk Kristiansen var længe i tvivl om, hvorvidt han skulle bruge sit liv på familiens ikoniske Lego.

storybild

Lego er ved at gennemgå et generationsskifte. (Arkivfoto) (Billede: Free)

Familien bag Lego, Kirk Kristiansen, er ved at have fjerde generation på plads i førerhuset. Det er Thomas Kirk Kristiansen, der har fået tøjlerne og er udset til føre Lego igennem de næste mange år.

Det stod dog ingen steder skrevet, at den 38-årige Thomas Kirk Kristiansen skulle bruge sit liv på Lego-familiens imperium.

- Mine søstre og jeg er altid blevet opfordret til at gå vores egne veje. Og vi fandt ret hurtigt ud af i familien, at det nok ikke var en af os, der var bedst til at varetage rollen som administrerende direktør, siger Thomas Kirk Kristiansen.

- Så vi begyndte at lede efter vores egne veje. Jeg troede, jeg skulle være skolelærer eller måske noget andet. Jeg havde svært ved helt at finde ud af, hvad jeg skulle.

Nu er Thomas Kirk Kristiansen dog gledet ind i rollen som familiens hands-on medlem i Lego.

Sammen med mangeårige administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp skal han nu styre Lego koncernen, Lego Fonden og Legoland-parkerne for familien under firmaet Lego Brand.

At livet ville gå med Lego gik op for Thomas Kirk Kristiansen, da familiens virksomhed for snart over ti år siden var i krise.

- Vi var i en ret dyb krise, og der begyndte det at gå op for mig, hvilken virksomhed vi har med at gøre.

- Så jeg begyndte at stille spørgsmål til min far om, hvad han brugte sin tid på, og hvorfor han gjorde det. Og der opdagede jeg, at vores brand og produkter er meget større, end jeg troede.

- Og at vi har en mulighed for at gøre en forskel, siger Thomas Kirk Kristiansen.

Thomas Kirk Kristiansens far, Kjeld Kirk Kristiansen, kommer nu til at bruge mindre tid på Lego, når sønnen får en større rolle.

- Der skal være en, der er det mest aktive medlem af familien og støtter ledelsen og bestyrelsen. Det har været min rolle, men nu skal det næste skridt tages, siger Kjeld Kirk Kristiansen.

- Thomas har udviklet sig godt, så nu bytter vi sådan lidt roller.

Han kommer stadig til at have hænderne i Lego-imperiet en rum tid endnu, men ser pensionen lure i horisonten.

- Jeg har ikke sat tid eller noget på, men jeg er ved at være oppe i årene. Jeg bliver 69 næste gang. Det har været spændende, men på et tidspunkt må jeg også sige, at nu er det nu, siger Kjeld Kirk Kristiansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx