Af - 22/01-14 11:30; Opdateret: 22/01-14 11:45

Myte: Er P-vagter provisionslønnede?Myte: Er P-vagter provisionslønnede?

'De får garanteret selv en procentdel af bøden,' tænker mange om P-vagter. Men de fleste selskaber tager afstand fra provisionslønninger - det er få firmaer, der tilsmudser branchen, lyder det.

storybild

Hos de fleste selskaber arbejder P-vagter til faste lønninger, og får altså ikke del i de bøder, de skriver. (Billede: Polfoto/Thomas Borberg)

Få ting er mere irriterende i dagligdagen end en p-bøde. Især fordi p-vagten er ude efter dine penge, fordi en procentdel ryger ned i hans egen lomme.

Sådan er opfattelsen hos mange danskere, når snakken går på de glubske gribbe iført kasket og afstandsmåler.

P-selskaber betaler for at kunne give dig p-bøder
P-selskaber betaler for at kunne give dig p-bøder

Men i realiteten er det de færreste selskaber, der opererer sådan.

- Vi tager meget kraftig afstand fra det, og vi synes, det er noget forfærdeligt noget, der er med til at mudre branchen til. Men jeg ved positivt, at der er nogle, der får en procentdel af bøden, de pålægger, siger direktør i parkeringsfirmaet Parkzone Torben Juhl.

P-selskaber skrev bøder trods dankort-nedbrud
P-selskaber skrev bøder trods dankort-nedbrud

Hos Apcoa (tidligere Europark), Q-Park og Parkeringsgruppen, der indgår i en brancheforening, tager man også afstand fra provisionslønninger.

- Kører man på provision, er det måske en tilskyndelse til vagterne at vurdere, at man altid er på den forkerte side af stregen i en gråzone, siger foreningens formand Jørgen Pedersen og understreger, at enhver overtrædelse af den regel prompte vil resultere i ekslusion.

'Ingen kommentarer'
I en rundringning foretaget blandt flere landsdækkende selskaber lyder det enstemmigt, at deres vagter er fastlønnede - med undtagelse af City Parkeringsservice, der kalder sig Danmarks største danskejede P-selskab.

- De får provision. Men vi synes ikke, at provision er et fyord. Hvor meget, de får i provision, er et internt emne, har regionschef i København Peter Eliassen ved en tidligere lejlighed udtalt til Ekstra Bladet.

For groft? EuroPark høstede p-bøder fra storm-ofre
For groft? EuroPark høstede p-bøder fra storm-ofre

Ved metroxpress’ henvendelser har man dog ikke ønsket at udtale sig om, hvorvidt det stadig er tilfældet.

- Jeg vil ikke udtale mig om vores lønforhold med parkeringsvagter. Men jeg vil garantere, at alle vores parkeringsvagter kan dokumentere alle de bøder, de udskriver, siger regionschef i Sydjylland Claes Jakobsen til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Jonas gik konkurs: Nu skal kinesisk...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx