Af Berit Hartung - 31/07-17 08:04

Kok raser over gæsterne: 'For køkkenet er det ren tortur'Kok raser over gæsterne: 'For køkkenet er det ren tortur'

En australsk kok er så træt af gæster, der forlanger specielle retter under dække af at være allergiske, at han har skrevet et vredt opslag på Instagram.

storybild

Med et billede af tre regninger fra den samme aften viser kokken Patrick Friesen, hvor svært det efterhånden er for ham og hans kolleger at imødekomme gæsternes krav til særlige retter.


Han arbejder på den prisbelønnede restaurant 'Queen Chow' i Sydney, og i sidste uge havde han inden for få timer flere gæster, som hævdede, at de var allergiske over for enten gluten eller skalddyr, men som alligevel godt kunne spise eksempelvis østerssovs og brød.

Billedet af kvitteringerne viser, hvordan stort set alle bestillingerne indeholder en advarsel om allergi og sågar også en gæst, der bestiller en kødret - blot uden kød.

»Kan folk med særlig kost-ønsker snart beslutte sig for, hvad de kan og ikke kan spise? Allergisk over for skalddyr, men elsker østerssovs. Glutenfri, men elsker gluten, så længe det ikke er skiver af et brød,« skrev han blandt andet og fortsatte:

»Få styr på jeres skidt, og giv jeres tjener besked. I gør det virkelig svært for folk, som rent faktisk har allergier og diæter at gå ud at spise...«.

Patrick Friesen mener, at langt de fleste simpelhten bare er kræsne, på kur eller madsnobber, der har fået en fiks idé. Ikke nok med at de besværlige kunder sætter kokkene på overarbejde. De gør - efter hans mening - også livet farligt for de mennesker, der rent faktisk lider af allergi.

Over for avisen News.com.au forklarer han, at han også har været udsat for gæster, som er ude på første date og derfor ikke ønsker at lugte af løg. De beder derfor om at få retten uden løg under dække af, at de ikke kan tåle løg.

»Og så siger vi: 'Altså, det her er en asiatisk restaurant. Du skal vide, at der er løg i stort set alt.' Eller skalotteløg eller løgpulver og den slags. Og så siger de: 'Oh, det er fint. Jeg spiser det hele.' Så de har helt klart overhovedet ikke allergi.«

»For køkkenet er det ren totur. Især når vi har virkelige allergikere at bekymre os for,« siger Patrick Friesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx