Af - 23/01-14 19:00

Spilfirma:Vi ejer ordene ‘Candy’ og ‘Saga’Spilfirma:Vi ejer ordene ‘Candy’ og ‘Saga’

Udgiveren af det yderst populære mobilspil ‘Candy Crush Saga’ mener at have patent på simple ord, og angriber andre udviklere, der bruger dem.

storybild

Candy Crush Saga har adskillige millioner brugere, og udvikleren King er blevet så stor, at de vil have eneret på almindelige ord.

PC-spillet Banner Saga’ er baseret på nordisk mytologi, og fortæller en episk fortælling - en såkaldt saga. Mobilspillet ‘Candy Crush Saga’ går ud på at sætte bolsjer og vingummier på stribe.

Netto er i krig mod dildoshop
Netto er i krig mod dildoshop

Alligevel påstår King, firmaet bag den sidstnævnte app, at de har eneret til at bruge ordet ‘saga’ til et spil. Derfor har de officielt anmodet om, at Stoic, der har udviklet Banner Saga, ændrer navnet på deres spil.

- Vi er ikke bekymrede for, at Banner Saga prøver at udnytte vores varemærke eller indhold…[Men] hvis vi ikke have modsat os Banner Sagas ansøgning om registreret varemærke, ville det være meget lettere for kopister at argumentere for, at deres brug af ‘saga’ er legitimt, skriver King i et svar til ign.com.

Millioner er afhængige af simpelt mobilspil
Millioner er afhængige af simpelt mobilspil

Selvom King altså påstår, at de ikke er bekymret for Stoics brug af ordet, fastholder de dog deres indsigelse. Stoic har dog ikke i sinde at ændre noget som helst, skriver de i en pressemeddelelse.

- For to år siden lavede vi tre hos Stoic et episk vikingespil: The Banner Saga. Folk kunne lide det, så nu laver vi et nyt. Vi vil ikke lave en vikingesaga uden ordet ‘saga,’ og vi værdsætter ikke nogen, der siger, at vi ikke må.

King fik sidste år godkendt patenter på ordene ‘saga’ og ‘candy’. Ikke bare til spil, men blandt andet også til tøj og andet merchandise. Som konsekvens beder de nu andre app-udviklere om at ændre deres navne. I mange tilfælde er der tale om åbenlyse efterligninger af deres spil, men i andre tilfælde er det alene de to ord, der får King ud af fjerene.

Dette er verdens mest populære spil
Dette er verdens mest populære spil

Derfor oplever firmaet i disse dage massiv kritik fra flere kroge i spilmiljøet - blandt andet også på forummet Reddit, hvor tusinder er blevet opfordret til at kontakte King for at fortælle dem, at det, de gør, ikke er fair.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx