Af - 13/02-14 06:33; Opdateret: 13/02-14 08:09

Kendt elselskab kimer danskere ulovligt nedKendt elselskab kimer danskere ulovligt ned

Gul Strøm har foretaget ulovlige opkald til danske forbrugere. Firmaet beklager.

storybild

(Billede: Polfoto)

Elselskabet Gul Strøm reklamerer for tiden på både tv og net for firmaets priser, men Gul Strøm går endnu længere i kampen for nye kunder.

Adskillige danskere er dag efter dag blevet ringet op af Gul Strøms telefonsælgere, som ikke har accepteret et nej tak.

- De godtog aldrig, at jeg ikke var interesseret, siger Nicoline Fammé, som modtog op mod 100 opkald over et år og har følt sig forfulgt af Gul Strøm.

På Facebook har mange brugere klaget over Gul Strøms salgsmetoder, og firmaet har derudover brudt loven ved at kontakte danskere, som ikke har givet samtykke til at blive ringet op.

Det har Heidi Irene Andersen fra Rønne oplevet.

- De ringede 10 gange til mig, og jeg aner ikke, hvor de har mit nummer fra, for jeg har aldrig været i kontakt med dem eller deltaget i konkurrencer på nettet, siger hun.

Og den metode er ulovlig, oplyser Forbrugerrådet Tænk.

- Virksomheder må ikke henvende sig telefonisk uden forudgående kontakt. Det er generende, og det er en aggressiv salgsmetode overfor forbrugerne, siger seniorjurist Tina Dhanda Kalsi, som ikke udtaler sig om den konkrete sag.

Hos Gul Strøm beklager man fejlene.

- Vi kan ikke udelukke, at der er sket fejl, men vi kontakter alene forbrugere, der har givet os lov til at kontakte dem. Er kunden ikke interesseret i vores tilbud, respekterer i kundens nej-tak. Det er reglen, og er der sket en fejl, vil jeg gerne beklage det, skriver markedsdirektør fra Gul Strøm, Jesper Wagner, i en mail til Metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx