Af - 12/04-15 10:20

Christopher satser hårdt på software-succesChristopher satser hårdt på software-succes

Evighedsstudenten Christopher er efter tre uafsluttede universitetsstudier sprunget ud som iværksætter. I dag er han direktør og chef for fire ansatte i sit eget firma.

storybild

Christopher Vincent Hammer, 34 år, skulle forbi tre forskellige universitetsstudier, før han fandt ud, at han ville gå sine egne veje og være iværksætter. (Billede: PR-foto)

Filosofi, HA og økonomi. Det er typer som evighedsstudenten Christopher Vincent Hammer, der kan give enhver universitetsrektor og uddannelsesminister nervøse trækninger. Med tre uafsluttede universitetsuddannelser på stribe hen over syv-otte år har han set fra det perspektiv været en ren underskudsforretning

17-årige Julie sælger sine smykker world wide
17-årige Julie sælger sine smykker world wide

- Jeg har kostet rigtig mange penge for samfundet, men jeg håber også, jeg har betalt dem tilbage nu. For det går faktisk ganske fint, siger han med henvisning, at hans og partnerens tre år gamle firma, e-gear.dk, kører med overskud og ud over ham selv har fire medarbejdere på lønningslisten.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

E-gear.dk sælger office-pakker, antivirusprogrammer og andet software, som sendes elektronisk til kunderne. Priserne er markant lavere end hos de tunge spillere på markedet.

- Vi er minimum 30 procent biligere, end hvis man køber produktet direkte af for eksempel Microsoft eller Norton, som altid sælger til fuld pris. Vi køber licenserne af underleverandører og kan derfor sælgere meget billigere.

Droppede ud af 1. g:  Nu scorer han kassen på gamer-videoer
Droppede ud af 1. g: Nu scorer han kassen på gamer-videoer

Det fik i efteråret 2013 Computerworld til at skrive en række artikler, der rejste mistanke om, hvorvidt e-gear på ulovlig vis havde skaffet sig adgang til billige softwarelicencer. Dengang som nu afviser Christopher enhver mistanke. Han konstaterer, at der stadig ikke er blevet rejst en eneste sag mod hans firma, og at beskyldningerne snarere handlede om, at de store spillere på markedet ikke brød sig om, at en ny spiller på markeder rykkede ind og pressede priserne i bund.

- Der er tæt på monopolpriser på software i Danmark. Producenterne har aftaler med de store spillere, og derfor vækker det også opsigt, når der kommer en ny spiller ind på markedet med lavere priser.

Martin tjener penge når han sover
Martin tjener penge når han sover

Christopher udvider i løbet af de næste tre-fire uger forretningen til Tyskland og Østrig, og inden for det næste halve år går e-gear ind på den svenske marked.

- Om to-tre år er vi forhåbentlig dobbelt så store som i dag, og ambitionen er at blive et internationalt firma, siger han og tilføjer:

- Man skal spørge sig selv, om man er havnet på den rette hylde. Man skal kunne lide, det man laver. Det er alle bedst tjent med.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx