Af - 23/10-14 18:10; Opdateret: 27/10-14 15:05

Populære hobby-droner koster bøder til danskerePopulære hobby-droner koster bøder til danskere

Et stigende antal privatpersoner køber hobby-droner, men mange bryder luftfartsloven, oplyser Trafikstyrelsen. To danskere har fået bøder for ulovlig brug.

storybild

(Billede: AP)

Danskerne har fået sig et nyt yndlings-legetøj: Fjernstyrede droner.

Metroxpress har talt med flere forhandlere samt Trafikstyrelsen, der alle melder om et markant stigende salg af hobby-droner.

- Der er en rivende udvikling på det her område. En helt ny teknologi er blevet tilgængelig for almindelige mennesker, så de kan gå ned om hjørnet og købe en drone for et overskueligt beløb, siger Jesper Rasmussen, der er vicedirektør i Trafikstyrelsen.

Danmarks Radio meldt til politiet
Danmarks Radio meldt til politiet

Den store interesse for de propel-drevne maskiner mærkes blandt andre hos Dandrone.dk.

Virksomheden, der kun har eksisteret i omkring 18 måneder, har allerede opnået en årlig omsætning på over 10 millioner kroner.

- Der er flere tusinde droner ude i de danske husstande. De bliver både brugt af gadget-nørder, men også af hr. og fru Danmark, der ofte tager dem med på ferie, så de kan optage videoer af sig selv, siger administrerende direktør Andreas Krichhan Larsen.

Se video: Hvis man gav Superman et GoPro kamera
Se video: Hvis man gav Superman et GoPro kamera

En drone er dog langt fra et harmløst legetøj, advarer Trafikstyrelsen, der har politianmeldt flere danskere for ulovlig anvendelse. Det er blandt andet forbudt at bruge droner i områder med tæt beboelse, og for få dage siden fik en mand i Vejle en bøde på 3.500 kroner for at bryde den regel.

Og tidligere fik en beboer i Ørestad i København en bøde på 2.000 kroner i en lignende sag.

- Vi har pludselig en masse mennesker, som flyver rundt i luftrummet uden at vide, hvad det drejer sig om. Hvis en drone falder ned, kan den i værste fald være livsfarlig. Og derudover kan det være et brud på privatlivets fred, hvis man filmer på private matrikler, siger Jesper Rasmussen fra Trafikstyrelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx