Af - 31/01-14 09:00

Filmede tyvebande og fik bøde: DF raserFilmede tyvebande og fik bøde: DF raser

Det er en skandale, at en butiksejer skal straffes for at videregive overvågnings-video af kriminelle, mener retsordfører.

storybild

John Brochmann, ejer af JGB Marine i Nakskov, har fået en bøde på 5000,00 kr for at videregive overvågningsvideo af tyvebande til Ekstra Bladet. (Billede: RASMUSSEN PER)

Dybt krænkende for retsfølelsen.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter en butiksejer fra Nakskov forleden blev idømt en bøde på 5.000 kroner for brud på persondataloven.

John Brochmann, der sælger sælger fiske- og marineudstyr, blev straffet for at videregive optagelser fra et videoovervågningskamera til Ekstra Bladet, hvor en rumænsk tyvebande sjæler varer i hans butik, JGB Marine ApS.

Rasende butiksejer: Får bøde for at afsløre tyvebande
Rasende butiksejer: Får bøde for at afsløre tyvebande

De fire gerningsmænd var forinden blev anholdt af politiet, men slap med en bøde på 2.500 kroner. Butiksejeren var frustreret over den milde straf og gik derfor til medierne.

Men nu er John Brochmann selv blevet dømt i sagen, da det er ulovligt at vise optagelserne til andre end politiet.

- Det er grotesk. Dataloven er forkert skruet sammen i forhold til kriminalitetsopklaring. Vi fjerner effektiviteten af optagelserne, hvis butikker ikke må dele oplysningerne, siger John Brochmann til metroxpress.

Udenlandske kriminelle er hundedyre for Danmark
Udenlandske kriminelle er hundedyre for Danmark

Han får opbakning af Peter Skaarup (DF), der kalder sagen grotesk.

- Den lovgivning er en skandale, og den skal laves om. Her straffer vi altså en mand, der gør alt, hvad han kan, for at fange en kriminel tyvebande, siger han.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, mener derimod ikke, at loven bør ændres:

- Det er politiets opgave at tage sig af opklaringsarbejdet. Men det er selvfølgelig vigtigt, at politiet tager opgaven alvorligt og advarer de erhvervsdrivende, hvis der er grund til det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx