Af - 29/04-16 13:20; Opdateret: 29/04-16 13:43

200.000 danskere brænder inde med ferie - er det dig?200.000 danskere brænder inde med ferie - er det dig?

Ferieåret nærmer sig sin afslutning, men 800.000 danskere har stadig ferie til gode. På hver fjerde arbejdsplads er det ikke tilladt at overføre ferie til næste ferieår.

Bildstrecke im Grossformat »

Hver fjerde arbejdsplads tillader ikke, at man overfører ferie til næste ferieår. Dermed brænder 200.000 af de 800.000 danskere inde med deres ferie.

Selvom det sker hvert eneste år, kommer det for mange som en overraskelse, at et nyt ferieår begynder den 1. maj.

Det betyder også, at man skal have holdt sin ferie, inden kalenderen runder den 1. maj, men det er der 800.000 danskere, som ikke har gjort. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af Deloitte.

Det er især københavnerne, der brænder inde med en masse ferie. Fire ud af ti medarbejdere i København har stadigt ferie på feriekontoen, når datoen runder den 30. april.

Interesserer du dig for løn, arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Det kan blive et problem for nogle af de 800.000, hvis de arbejder på en arbejdsplads, hvor arbejdsgiver ikke tillader, at medarbejderne overfører ferien til næste ferieår. Det er politikken på 25 procent af arbejdspladserne, viser Deloittes undersøgelse.

Lizette Jørgensen, der er leder af Deloitte Løn Service, forklarer, at arbejdsgiverne dermed slipper for en masse administration og unødigt bøvl.

Men du kan også være heldig at være ansat på en arbejdsplads, der har lidt højere til loftet. Her skal man, ifølge Lizette Jørgensen, lave en aftale med sin arbejdsgiver om en særskilt overførsel.

Det lyder jo ganske simpelt, at man lige aftaler, at ferien overføres til næste år. Så let går det altså ikke. Hvis virksomheden ikke har skriftlig dokumentation for samtlige aftaler, kan de ikke godkendes af Arbejdsmarkedets Feriefond, og kan det ikke godkendes, kommer virksomheden til at betale dobbelt.
Det siger Lizette Jørgensen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Populær ferieø får turistskat: Din ferie kan blive 700 kroner dyrere

LÆS OGSÅ: Bygningskollaps på ferieø har nu kostet syv livet

LÆS OGSÅ: Turister lejer flere feriehuse ved de danske kyster

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx