Af Bo Poulsen - 20/12-17 12:19

Populær kaffebar får sur smiley: Fandt sort snavs på isterningerPopulær kaffebar får sur smiley: Fandt sort snavs på isterninger

'Ricco's Kaffe' på Sluseholmen i København har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

storybild

Google Maps.

I Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra december fremgår det, at isterningemaskinen fremstår snavset med sort snavs i både maskine og på isterninger. Derudover fremstår gulv i køkken og bar/diskområdet snavset og fedtet med spildt væske, fødevarer og ødelagt service. Kaffekædens driftchef, Lars Vraa, ærgrer sig over den sure smiley, men han har valgt at klage over bøden.

»Vi er enige i, at vi skal have orden på vores ting, men processen, der har ledt frem til det (den sure smiley og bøden, red.), har ikke været på sin plads,« siger han.

»Vi har ikke banket på ismaskinen. Det vil jeg godt erkende. Det, de påtaler, er, at der var sort støv og snavs i den. Det kommer først, efter de står og banker i den. Det var der ikke, da de kom. Det fremkom først, efter de bankede og krattede på maskinen,« siger driftchefen.

Sagen er stadig under behandling, hvorfor sektionsleder Martin Birk Hansen ikke ønsker at kommentere på den. Men ifølge ham løber en fødevarevirksomhed en alvorlig risiko for kontaminering og bakterier, hvis der ikke bliver gjort ordentligt rent. Helt generelt skelner Fødevarestyrelsen mellem 'snavs fra dagens produktion', hvilket kan være helt naturligt, og 'flere dage gammelt snavs'.

»Det vil altid være en subjektiv vurdering, men du kan sikkert forestille dig, at du ser noget helt indtørret snavs, der har været der mere end en dags tid. Det vil til hver en tid være en vurdering, og den tager vi. Og det er en virksomheds ret at være uenig med den,« siger Martin Birk.

Sagen udløser et bødeforlæg, fordi det er den anden indskærpelse, som virksomheden har fået inden for de seneste to år. Virksomheden fik i april en indskærpelse for rengøringen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tallene eksploderer: Nu må tusindvis...
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx