Af - 01/01-14 12:35

Pris for dine ekstra fridage i 2014: 60 mia. kr.Pris for dine ekstra fridage i 2014: 60 mia. kr.

Lønmodtagere kan glædes sig til op mod 12 ekstra fridage i 2014. Prisen er dog voldsom. Det koster omkring fem milliarder kroner – per dag.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Hurra for 2014, hvis du er lønmodtager og godt kan lide at have fri. Som ved et lykketræf lander de fleste hellig- og mærkedag nemlig på en hverdag. Resultatet: Op til 12 ekstra fridage i forhold til de for lønmodtagere mest uheldige år.

Se lige her: Op til 12 ekstra fridage i 2014
Se lige her: Op til 12 ekstra fridage i 2014

Det viser en gennemgang, som Fagbladet 3F har lavet.

Men ikke alle jubler. Erhvervslivet mærker konsekvensen direkte ved kasseapparatet - for hvis man skal tro Dansk Erhverv, så koster hver ekstra fridag Forretningen Danmark en tabt omsætning på 5 milliarder kroner.

Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde
Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde

Altså kan et såkaldt lønmodtagerår som 2014 koste arbejdsgiverne op til 60 milliarder kroner i omsætning i forhold til et såkaldt arbejdsgiverår, hvor flere hellig- og mærkedage falder i weekender.

- Månedslønnede medarbejdere får jo det samme udbetalt i løn, ligegyldigt hvordan helligdagene falder i løbet af året, så arbejdsgiverne får selvfølgelig mindre arbejde for pengene, når såvel grundlovsdag som alle julens helligdage falder på hverdage, siger Rikke B. Ørum, chef for HR og Arbejdsmiljø i Dansk Erhverv ifølge TV 2.

Dette får folk på kontanthjælp videre
Dette får folk på kontanthjælp videre

2010 og 2011 faldt ud til fordel for arbejdsgiverne, hvor danske lønmodtagere måtte arbejde 228 dage – hvilket var fire 'gratis' dage mere end i 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx