Af - 11/08-15 14:54

Fem apps der gør dig klar til studiestart i en ny byFem apps der gør dig klar til studiestart i en ny by

Skal du flytte på grund af dit nye studie? Så er der hjælp at hente! Her er fem redskaber, der løser nogle af dine praktiske problemstillinger op mod studiestart i en ny by.

Bildstrecke im Grossformat »
SplitCost er en helt ny app, der hjælper dig og din roomate med at fordele udgifterne for jeres fællesforbrug. Anne Kildevæld, der er 27 og bor i Århus, bruger sammen med sin roomate appen. - I stedet for at gemme bonner, kan du plotte dine udgifter ind i appen, og så regner den ud, hvem der skylder hvem hvad. Du kan også have en konto derinde, så du kan overføre, det du mangler via appen, siger hun. Hvis din roomate skal betale 2/3-delen af husleje, fordi vedkommende eksempelvis har et større værelse, kan appen også administrere det. Du er netop flyttet til en ny by, du kender ingen/få - hvem skal hjælpe dig med at bære alle dine flyttekasser op i din lejlighed? Spar pengene på flyttemænd og find i stedet nogle billige flyttevenner - som du måske også kan blive venner med efterfølgende. Du finder dine uprofessionelle flyttehjælpere gennem appen 'Helpfully', der udkom i foråret. Her kan private få eller tilbyde hjælp til hverdagens gøremål. 'Studiz' er app, der har samlet alle studierabatter. Der er over 1200 rabatter, og ifølge 'Studiz.dk' har de studerende samlet set sparet omkring 1.300.000 millioner på at benytte sig af studierabatterne. Nu er det slut med at rode dit billedebibliotek på mobilen igennem for at finde billederne af de ting, du skal hukse. En ny app, 'Nine' samler dine billeder og laver en visuel to-do liste for dig. Med alle de praktiske ting, du skal holde styr på op til studiestart, kan du med fordel downloade appen. Glem alt om opslag på tavlen i supermarkedet eller desperate beskeder på facebook. Find i stedet din roomate gennem appen 'FindRoommate'. Her kan du også gå flere sammen for at finde den perfekte delebolig. Findroommate skriver selv, at de er en af de mest brugte deleøkonomiske sider i Danmark.

Her er en række apps og sider til specielt kommende studerende, der letter hverdagen og gør tilværelsen billigere.

I disse dage har mange af de unge en lang to-do liste. For nyligt fik de nemlig at vide, hvilket studie de blev optaget på, og siden har de haft en masse praktiske ting at forholde sig til.

Hvor skal man bo, hvem hjælper med at flytte, og hvordan får jeg det hele til at hænge sammen økonomisk?

Derfor har metroxpress lavet en liste med fem nyere praktiske apps/hjemmesider, der gør de studerende klar til studiestart. Se galleriet øverst i artiklen.

Disse apps bruger danskerne mest tid på
Disse apps bruger danskerne mest tid på

Anne Kildevæld er en af de mange unge, der har prøvet at skulle flytte på grund af sit studie, og hun kunne godt have haft brug for nogle hjælpemidler.

- Der er en masse praktiske ting, man skal have styr på. Og deadlinen er kort. Der går ikke lang tid mellem, at du får af vide, at du er kommet ind på studiet, til at du har første "skoledag".

Gennemsku dine varer med ny allergi-app
Gennemsku dine varer med ny allergi-app

For Annes Kildevælds vedkommende blev tilværelsen i Viborg byttet ud med Silkeborg, hvor lærerseminariet lå, ligesom hun senere flyttede til Århus på grund af endnu et studie.

Man er spændt, stresset og træt i hovedet af alt det nye og praktiske, som man skal finde ud af. Her havde det da været smart med nogle hjælpemidler, der kunne gøre tilværelsen lettere, når man starter et helt nyt sted.
Det siger 27-årige Anne Kildevæld, som selv benytter sig af appen 'SplitCost', som er at finde på metroxpress' liste.

Kedelige Facebook: Nu kan du IKKE se, hvem der 'unfriender' dig længere
Kedelige Facebook: Nu kan du IKKE se, hvem der 'unfriender' dig længere

LÆS OGSÅ: Ny app viser, hvem der sletter dig fra Facebook

LÆS OGSÅ: Ny app hitter: Som Facebook og Snapchat - men med unikt twist

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx