Af Mathias Tuxen - 19/04-17 04:00; Opdateret: 21/04-17 09:48

Unge betaler kassen for hurtige forbrugslånUnge betaler kassen for hurtige forbrugslån

Du risikerer at skulle betale det dobbelt tilbage, når du tager et forbrugslån, viser en undersøgelse af lånevirksomheder.

storybild

Modelfoto (Billede: Scanpix/Shutterstock)

Penge vokser ikke på træerne, men det gør mulighederne for at låne dem. De hurtige forbrugslån kan dog blive en dyr fornøjelse. Låner man 25.000 kroner, risikerer man at betale over 50.000 kroner tilbage, hvis man for eksempel tager et forbrugslån med en løbetid på seks år, viser en undersøgelse af 13 lånevirksomheder foretaget af Forbrugerrådet Tænk og Mybanker. Og det er især unge, som bliver fristet af de mange nemme lån.

»De unge er især udsatte for de her dyre forbrugslån, fordi de oplever mange krav til eksempelvis mobiltelefoner og computere for at indgå i sociale fællesskaber. Når de typisk handler på nettet, kommer der reklamer for hurtige forbrugslån frem – og det frister,« siger formand for Forbrugerrådet Tænk Anja Philip.

Store udgifter og for mange regninger sender også unge ud i gældsproblemer. Hver syvende ung mellem 18 og 30 år har gældsproblemer ifølge undersøgelsen ‘Ungdomsliv på kredit’ foretaget af Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden i 2015.
Forbrugere, herunder gældsatte unge, skal ikke lede længe efter mulighederne for at låne penge. Lånevirksomhederne reklamerer for nemme løsninger og lokker med hurtige penge.

Overraskende: Derfor skal du tage et SU-lån uanset hvad
Overraskende: Derfor skal du tage et SU-lån uanset hvad

»Det er et problem, at man i det offentlige rum bliver udsat for aggressiv markedsføring af lånevirksomheder. Udbyderne sælger de her lån som en hurtig og nem genvej til drømme. I virkeligheden er det ofte en genvej til et rigtig skidt lån og en potentielt negativ gældsspiral – særligt for de unge, som typisk er mere udsatte,« siger Anja Philip.

På trods af at de dyre forbrugslån i mange tilfælde er en rigtig dårlig forretning for låntageren, oplever lånevirksomhederne en kraftig vækst.

»Vi ser flere tendenser til, at markedet vokser. For det første er det ekstremt nemt. Man kan få et tilbud på et lån og udbetalt pengene samme dag. Du skal kun bruge din computer og NemID. For det andet kan man anmode om lånet hjemmefra i stedet for at møde op i banken og tale med en bankrådgiver. På den måde undgår man konfrontationen ansigt til ansigt,« siger Peter Jensen, kommunikationschef hos den uafhængige netportal Mybanker.

Stor bank pusher hurtigt forbrugslån
Stor bank pusher hurtigt forbrugslån


LÆS OGSÅ: Danskerne holder igen med at låne til forbrug

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx