05/09-13 10:05; Opdateret: 05/09-13 10:57

Gigaomsætning: Lego stormer fremGigaomsætning: Lego stormer frem

Lego er nu kun overgået af amerikanske Hasbro på markedet for legetøj. Asiatiske børn trækker væksten.

storybild

Der bliver spundet guld i Billund. Lego har omsat for over ti milliarder kroner i første halvår af 2013. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Lego kommer ud af de første seks måneder af i år med en omsætning på over 10 milliarder kroner. Og Lego er nu verdens nummer to på markedet for legetøj kun overgået af amerikanske Hasbro.

Omsætningen er steget med 13 procent i forhold til første halvår af 2012 - og det er blandt andet mere salg til børn i Asien, der hiver omsætningen i vejret.

Selskabet fik et nettooverskud på 2,38 milliarder kroner - og det er 370 millioner kroner mere end i halvåret sidste år, fremgår det af halvårsregnskabet.

Legos topchef Jørgen Vig Knudstorp er da også tilfreds med resultatet.

- Det skal tilføjes, at vores salg i første halvår 2013 er øget, da lagerbeholdningen af Lego-produkter i detailhandlen var meget lav ved årets begyndelse på grund af vores succesfulde salg i slutningen af 2012, siger direktøren.

- Det betød, at vi skulle fylde op på hylderne i detailhandlen med nye produkter, og nu ved indgangen til andet halvår er lagerbeholdningen på et højere niveau, så der er flere Lego-produkter til rådighed for forbrugerne, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Bente frygter raserende storbrand kan...
bt.dk
Liverpool-fans kan ånde lettet op:...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx