Af Ritzau - 08/05-17 19:49; Opdateret: 08/05-17 21:50

Goldman Sachs sætter Dong-aktier for milliarder til salgGoldman Sachs sætter Dong-aktier for milliarder til salg

Investeringsbanken Goldman Sachs vil reducere ejerandel i Dong Energy til under fem procent med nyt udsalg.

storybild

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs sælger nu yderligere ud af sine aktier i Dong Energy. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Brendan Mcdermid)

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vil sælge endnu en portion af sine aktier i Dong Energy.

Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Dong sætter Goldman Sachs gennem sit selskab New Energy Investment (NEI) mere end 10,5 millioner eksisterende aktier i Dong i udbud til institutionelle investorer. Det svarer til 2,5 procent af de eksisterende aktier i Dong.

I første omgang sendte Goldman Sachs 8,8 millioner aktier i udbud, men kunne kort efter øge antallet af aktier i udbuddet på grund af stærk efterspørgsel fra investorerne.

Udsalget er ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, der har fulgt Dongs vej på børsen, helt i tråd med forventningerne om, at Goldman Sachs er på vej helt ud af Dong.

- Det er ikke første gang, at Goldman Sachs nedbringer sin ejerandel i Dong. Det her er endnu et skridt.

- Det mest sandsynlige er, at Goldman Sachs ikke længere er aktionær i Dong, når vi når slutningen af 2017, siger Per Hansen.

En aktie i Dong Energy kostede ved lukketid på børsen mandag 275 kroner. Dermed har udbuddet af i alt 10.509.527 aktier en markedsværdi på knap 2,9 milliarder kroner.

Per Hansen forventer dog, at Goldman Sachs må give en lille rabat til eventuelle købere. Hvis investeringsbanken valgte at sælge aktierne på almindelig vis, ville det sandsynligvis få aktien til at falde.

- Det ville sandsynligvis kunne presse aktien i størrelsesordenen tre til fem procent eller endda en smule mere.

- Derfor afsætter man aktierne i en klump og deler ud på en mængde investorer, og så giver man lidt rabat, siger Per Hansen.

Hvis de udbudte aktier bliver solgt, vil Goldman Sachs efterfølgende sidde på 4,5 procent af aktierne i Dong, fremgår det af meddelelsen.

I februar solgte Goldman Sachs 26,5 millioner aktier i det seneste udbud. Det reducerede ejerandelen til de nuværende syv procent.

Goldman Sachs blev medejere i Dong, da den danske stat solgte ud af selskabet i 2014.

Investeringsbanken lagde beslag på lidt under 20 procent af aktierne i Dong ved salget.

Salget førte til politisk ballade og massiv kritik af den daværende regering blandt andet for at hemmeligholde informationer omkring salget.

SF sad i regering med S og R på det tidspunkt og stemte for salget. Det førte til så megen intern splid i partiet, at SF endte med at træde ud af regeringen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx