Af Maria Christine Madsen - 09/08-17 18:09

Modtog en fremmed mands lønseddel: - Vi kunne jo lave et quick-lån på ham nuModtog en fremmed mands lønseddel: - Vi kunne jo lave et quick-lån på ham nu

Det offentlige e-Boks-system har endnu en gang fejlet.

storybild

Tusinder af lønsedler er røget til forkerte e-Bokse. (Billede: Free/Colourbox)

Da Mathias tirsdag morgen åbnede sin e-Boks for at se sin lønseddel, fandt han ikke sin egen. I stedet havde han fået tilsendt en fremmed mands lønseddel - med alle hans personlige oplysninger.

Det fortæller hans kæreste - Helena Bach Edvardsen - til BT.

»Min kæreste har ikke fået sin egen lønseddel, så den er nok også blevet sendt af sted til en fremmed person, som så nu sidder med hans cpr-nummer og adresse og kan lave lån i hans navn,« siger hun.

Mathias er dermed en af de i alt 2.046 danskere, der tirsdag modtog en anden persons lønseddel i e-Boks. Fejlen skete i forbindelse med en opdatering af software hos betalingsfirmaet Nets, skriver Ekstra Bladet.

Helena Bach Edvardsens kæreste får sine lønsedler gennem firmaet Bluegarden, der er en af Danmarks største administratorer af løn. Til Ekstra Bladet fortæller kommunikationschef hos Bluegarden, Tine Greve, at fejlen ikke ligger hos Bluegarden, men i det arbejde, som Nets har ansvaret for.

»Vi er stærkt fokuseret på at gøre, hvad vi kan for begrænse de skader, sagen giver. Der bliver selvfølgelig rettet op på fejlene, så folk får deres rigtige lønsedler,« siger hun.

Til BT fortæller Helena Bach Edvardsen, at hun er bekymret over, at sådan en fejl kan ske.

»Jeg arbejder selv hos Skat og er klar over, hvilke konsekvenser det her kan have. Jeg står med den lønseddel her, som tilhører en mand fra Sjællands Odde. Der er både cpr-nummer, hans adresse, hvad han får i løn, hvor han arbejder. Alt. Vi kunne jo i bund og grund gå ind og lave et quick-lån på ham nu,« siger hun og fortsætter:

»Det frister måske nogen at sidde med en andens cpr-nummer og kunne få en masse penge på det navn uden at hæfte for det. Og det er det, jeg frygter, der kan ske.«

Hos Bluegarden opfordrer man til, at de, der har modtaget en andens lønseddel, sletter den.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx