Af - 06/03-14 10:07; Opdateret: 06/03-14 11:05

Kvindelig pilot får provokerende beskedKvindelig pilot får provokerende besked

En passager, der fløj med selskabet WestJet, efterlod en seddel til piloten med ordene: »Et cockpit er ikke et sted for en kvinde.«

storybild

Sådan så beskeden til den kvindelige pilot ud. (Billede: Facebook)

Da piloten Carey Steacy og besætningen i et WestJet-fly for nylig landede i Victoria, British Columbia, havde en passager efterladt en besked på en serviet.

Carey Steacy, der har været pilot i 17 år, blev noget chokeret, da hun læste, hvad der stod: Beskeden var fra en mandlig passager, der ikke kunne leve med, at piloten var af hunkøn.

Dansk jagerpilot, som hele verden taler om: 'Den havde jeg ikke set komme!'
Dansk jagerpilot, som hele verden taler om: 'Den havde jeg ikke set komme!'

- Cockpittet på et fly er ikke et sted for en kvinde. Det er ærefuldt, hvis en kvinde er moder, men hun skal ikke være kaptajn, havde manden, der kalder sig David, blandt andet skrevet.

Derudover gav han udtryk for, at han gerne ville advares på forhånd næste gang, hvis der er en kvindelig pilot, så han kan skifte til et andet fly.

Sådan ser det ud, når en fugl smadrer igennem fly-forrude og rammer pilot i ansigtet
Sådan ser det ud, når en fugl smadrer igennem fly-forrude og rammer pilot i ansigtet

Carey Steacy valgte ikke at ignorere hændelsen. I stedet gav hun kort tid efter udtryk for sin holdning på Facebook:

- Til @David på sæde 12E på mit fly #463 fra Calgary til Vicotorya i dag. Det var en fornøjelse at flyve dig sikkert til din destination. Tak for beskeden, som du diskret efterlod til mig på dit sæde. Du sørgede også for at spørge personalet, om jeg havde fløjet nok timer til at være pilot, så du går også op i sikkerhed. Jeg har hørt mange kommentarer fra folk gennem mine 17 år som pilot. De fleste af dem er positive. Din besked er, uden tvivl, den sjoveste. For det er en joke, ikke? IKKE? Nej, det tænkte jeg heller ikke. Du var mere end velkommen til at booke et andet fly, da du hørte, at jeg var kvinde. Den rettighed har du. Sjovt, faktisk har alle mennesker de samme rettigheder i et frit samfund som vores. Nå, tilbage til min vigtigste rolle, at være moder, skrev Carey Steacy i en Facebook-besked.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx