16/09-13 10:11; Opdateret: 16/09-13 11:38

Han vil gøre Danske Bank populærHan vil gøre Danske Bank populær

Danske Banks nye topchef, norske Thomas F. Borgen, vil gøre banken til en stor succes med tilfredse kunder.

storybild

(Billede: Torben Stroyer)

Efter at have forsøgt sig med en topchef udefra - i skikkelse af Mærsk-manden Eivind Kolding - vender Danske Bank nu tilbage til en klassisk bankmand fra egne rækker som øverste chef.

Nordmanden Thomas F. Borgen fuldender en 16 år lang karriere i Danske Bank med at tage det sidste skridt til tops som ny administrerende direktør.

LÆS OGSÅ: Danske Banks direktør Eivind Kolding fyret

- Thomas F. Borgen er en erfaren og kundeorienteret bankmand, der ved, hvordan man driver en moderne bank.

- Bestyrelsen kender Thomas som en åben og moderne leder, der eksekverer målrettet i samarbejde med både bestyrelse, direktionskolleger og medarbejdere, siger bestyrelsesformand Ole Andersen i en fondsbørsmeddelelse.

- Han vil kunne bidrage betydeligt til at forny bankens ledelseskultur, så den bliver mere resultatorienteret, åben og sætter kunderne endnu mere i fokus, fortsætter han.

49-årige Thomas F. Borgen har været ansat i Danske Bank-koncernen siden 1997 og kommer fra en stilling som bankdirektør i Danske Bank med ansvar for Corporate & Institutional Banking. Siden 2009 har han også været en del af Danske Banks direktion.

Tidligere har han haft flere stillinger for Danske Bank i hjemlandet Norge. Blandt andet var han i otte år - fra 2001 til 2009 - administrerende direktør i norske Fokus Bank, der ejes af Danske Bank.

- Jeg er meget glad for at få denne mulighed. Det bliver en stor opgave sammen med mine kolleger i direktionen og alle bankens medarbejdere at opfylde bankens målsætninger.

- Danske Bank har alle forudsætninger for at blive en stor succes med tilfredse kunder, der får markedets bedste løsninger og rådgivning. Tilfredse kunder er en forudsætning for bankens langsigtede lønsomhed og vækst og dermed værdiskabelse for aktionærerne, udtaler Thomas F. Borgen i fondsbørsmeddelelsen.

Thomas F. Borgen er født i Sarpsborg i Norge. Han er gift og bor i Charlottenlund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Motorcyklist død i trafikulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx