Af - 21/01-14 08:01

Karina læser psykologi - og går på jagt i fritidenKarina læser psykologi - og går på jagt i fritiden

I en ny artikelserie ser vi på de mange muligheder, der er for at underholde sig selv på studiet ved siden af bøgerne. I Aarhus går de for eksempel på jagt.

storybild

Ved siden af psykologi-studierne er Karina Lærke Sørensen medlem af Jydsk Akademisk Jagtforening. Første bytte var en fasankok. (Billede: Privatfoto)

De fleste vil sikkert tænke ‘sport’, hvis tankerne falder på studielivet ved siden af bøger og lektier. Og fredagsbar og fester, selvfølgelig. Men som menneskeheden er mangfoldig, er studielivet det også, og går du på en videregående uddannelse i Aarhus, er der sågar mulighed for at dyrke jagt i Jydsk Akademisk Jagtforening under Aarhus Universitets-Sport.

Adgangskravene er rimelige: et studiekort og et jagttegn, som foreningen kan hjælpe med at erhverve, og er du pige med krudt i blodet, skal du heller ikke holde dig tilbage.

- Jeg ved ikke, hvor mange piger, vi er, men vi bliver flere og flere, siger formand for bestyrelsen Karina Lærke Sørensen og påpeger, at kvinderne faktisk er i overtal i bestyrelsen. Som en af meget få bestyrelser.

Har folk fordomme om det at gå på jagt og om dig som kvindelig jæger?

- Det eneste, jeg synes, folk har fordomme om, er, at vi slår ihjel, men de fleste er mere fascinerede end afstandtagende. Det er meget sjældent, jeg oplever, at ‘det er synd for dyrene’, for det, vi skyder, spiser vi, og det er dyr, der har haft et langt og godt liv under optimale vilkår.

- Når det så er sagt, så læser jeg psykologi med en masse piger, og de synes, det er lidt pudsigt, at jeg går på jagt, men de synes også, det lyder rigtig hyggeligt, det vi laver i foreningen. Heldigvis får folk mest lyst til at stille en masse spørgsmål, fortæller hun.

I vedtægterne står der, at det er Jydsk Akademisk Jagtforening formål ‘at varetage medlemmernes jagtlige og sociale interesser’ og ‘medvirke til en generel højnelse af jægeres jagtetik og omdømme’. Det sidste sker blandt andet ved at gøre en dyd ud af at lære foreningens nye jægere om god jagtetik og god opførsel i naturen, ligesom der hver anden uge hele foråret arrangeres ture til skydebanen.
For der er kommet mange nye medlemmer til, og foreningen mærker en jævnt stigende interesse for jagt. Ikke mindst takket være et program som ‘Nak & Æd’ på DR2.

- Der er kommet en anden holdning til jagt, fordi folk nu er blevet mere bevidste om, hvad jagt også kan indebære, fortæller Karina Lærke Sørensen, der selv blev jæger, fordi hun var fascineret af den måde at være i naturen på, og fordi hele morens familie var jægere.

- Og så var vi tre veninder, der mente, vi så for lidt til hinanden, og så blev vi enige om at tage jagttegn sammen.

Fællesskabet spiller i det hele taget en stor rolle, og foreningen har også et meget aktivt socialt liv. Et af årets højdepunkter er mågegildet, hvor medlemmerne mødes for at hygge og spise noget af årets bytte. Seneste gilde var i november, hvor der var hyret kokke udefra til at tilberede de nedlagte duer, fasaner, edderfugle, råvildt og selvfølgelig måger, som foreningen har taget til sig som en slags maskot.

- Vi vil ikke bare skyde dyr for at skyde dyr. Vi vil have dem med hjem. Der er en ære i at nedlægge noget, også måger, og vi har meget stor respekt for de dyr, vi skyder, siger hun.

Selv har Karina Lærke Sørensen endnu til gode at få en måge med hjem. Faktisk har hun i de to år, hun har haft jagttegn, blot affyret sin Beretta S56E fra 1976 fire gange på jagt, og det var først i julen, hun fik sit første bytte i form af en fasankok.

- Det er svært, for der er mange faktorer, der spiller ind. Dyrene skal være ret tæt på, før man må skyde, og på den tid, der går, fra du ser et dyr, til du får hævet geværet, kan de nå at stikke af mange gange. Og så vil jeg helst være på den meget sikre side, inden jeg trykker af. Så det hele er lidt tilfældigt, men jeg ser utroligt mange dyr og oplever meget mere af naturen, når jeg er ude, og jeg nyder hvert sekund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx