Af - 24/08-16 14:42; Opdateret: 25/08-16 07:10

Derfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferieDerfor synes kvinder, at det er hårdest er være tilbage fra ferie

Ny undersøgelse viser, at flere kvinder end mænd har følt sig nedtrykte af at komme tilbage fra ferie.

storybild

At flere kvinder end mænd bliver mere nedtrykte af at vende tilbage fra ferie, kan ifølge kønssociolog Cecilie Nørgaard skyldes, at kvinder har en mere stresset hverdag (Billede: lev Dolgachov)

Sol, pool og palmer. Det må mange give afkald på, når ferien er slut, og hverdagen tager over.

Men selvom flere nok synes, det er sjovere at sidde på en sandstrand frem for et kontor, så er mænd og kvinder langt fra lige ærgerlige over at vende tilbage til hverdagen.

Kun en tredjedel af mændene svarer i en ny undersøgelse, at de har prøvet at føle sig nedtrykte efter at været kommet hjem fra ferie. Tallet er højere for kvindernes vedkommende, hvor hele 41 procent mener tilsvarende.

Vil du opdateres med artikler, der handler om arbejdsmiljø, så like MX Penge på Facebook.

At flere kvinder end mænd bliver mere nedtrykte af at vende tilbage fra ferie, kan ifølge kønssociolog Cecilie Nørgaard skyldes, at kvinder har en mere stresset hverdag.

- Jeg tror, at det kunne hænge sammen med, at kvinder bruger lige så meget tid som mændene på arbejdet samtidig med, at de også har ansvaret for hus og børn, siger kønssociologen til metroxpress.

Firmas krav til medarbejderne: I skal træne 1,5 time hver uge!
Firmas krav til medarbejderne: I skal træne 1,5 time hver uge!

Ifølge Cecilie Nørgaard har den kønsstereotype opdeling i hjemme den negative slagsside, at kvinder oftere end mænd går ned med stress.

Kønsforsker Kenneth Reinicke tror, at årsagen til, at flere kvinder bliver mere nedtrykte af at vende tilbage fra ferie, er, at kvinderne ikke får det samme ud af at arbejde som mænd.

- Mænd bygger i større udstrækning deres identitet op på arbejde, og hvis de føler sig succesfulde, så kan det faktisk være ret fedt for dem at vende tilbage til kollegerene.

Hovedstadens sygehuspersonale frygter sparerunde
Hovedstadens sygehuspersonale frygter sparerunde

LÆS OGSÅ: AD: Dette må være verdens klammeste kollega

LÆS OGSÅ: Denne branche knækker mange unge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx