03/09-13 10:49

Berlingske sælger JyskeVestkystenBerlingske sælger JyskeVestkysten

Lokalt selskab står nu 100 procent bag JydskeVestkysten og en lang række lokale ugeaviser i Sydjylland.

storybild

Lisbeth Knudsen - Administrerende direktør og chefredaktør. Berlingske Media. (Billede: Thomas Nielsen / Arkivfoto)

Medieselskabet Mecom fortsætter med at sælge ud af de avistitler, der er tæt knyttet til den danske Berlingske-koncern.

Først blev en række ugeaviser afhændet, og nu har det britiske selskab så solgt Berlingskes 50 procent af Syddanske medier, der blandt andet står bag avisen JydskeVestkysten, til Den Sydvestjyske Venstrepresse, oplyser Mecom.

Den Sydvestjyske Venstrepresse står med handlen, der koster dem 90 millioner kroner, nu som eneejer af JydskeVestkysten og en række lokale ugeaviser i Sydjylland.

Bestyrelsesformand for Den Sydvestjyske Venstrepresse, Arne Andersen, siger i en pressemeddelelse, at det gennem flere år har været et ønske at komme til at eje hele Syddanske Medier samt ugeaviserne på den jyske østkyst, som følger med i handlen.

- Dermed bliver det muligt at skabe en sammenhængende mediekoncern, som dækker hele området på print, radio og online, siger han.

Forhandlingerne om overtagelsen har stået på siden foråret, og som et led i handlen fortsætter Berlingske Media og Den Sydvestjyske Venstrepresse et tæt samarbejde blandt andet omkring redaktionelt indhold, bladsalg og tryk.

Og det glæder Berlingske Medias Koncernchef, Lisbeth Knudsen.

- Jeg glæder mig over, at vi fortsat kommer til at have et meget tæt samarbejde på en række områder med det nye Syddanske Medier.

- Jeg tror, den konsolidering på tværs af udgivelser og distributionsplatforme, som kan gennemføres nu, kan få en afgørende positiv betydning for Syddanske Mediers fremtid, siger hun.

Berlingske Media arbejder fortsat på et salg af koncernens øvrige titler, blandt andet i Midtjyske Medier. For nyligt har Mecom dog afvist lokale bud på aviserne i Viborg, Holstebro og Aarhus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
65-årig klappede ung servitrice i...
bt.dk
Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx