Af - 02/10-15 11:58

Iværksættersucces: Jon og Kim slukker din tørstIværksættersucces: Jon og Kim slukker din tørst

Jon og Kims flydende ide har fået flere kendte sportsfolk til at blande sig i projektet.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvordan får man supermarkederne til at købe en ny energidrik, når der i forvejen er masser på markedet? Jon Andersen fra København har svaret, for han har gjort det. Læs hvilke sportsfolk, han fik hjælp af her.

Faxe Kondi Booster, Cult og RedBull.

Supermarkederne flyder over af energidrikke, men det afskrækkede ikke 25-årige Jon Andersen og Kim Have for at kaste sig ud i at lave endnu én.

Cirka to år efter, stifter-teamet havde fået ideen, havde 11 investorer kastet 1.857.000 kroner i projektet, og i dag sælges energidrikken, State i alle Danmarks 7-Eleven-butikker.

- Jeg iværksatte ikke 'State,' fordi jeg tænkte, at der manglede en energidrik. Jeg kastede mig ud i projektet, fordi jeg synes, der manglede et alternativ til de syntetiske energidrikke på markedet, siger stifteren og direktøren Jon Andersen fra København.

Jon Andersen spillede selv fodbold i 1. division og erfarede blandt andet derigennem, at der manglede en energidrik, til sportsudøvere, som hjalp dem med at fremme deres præstationer.

Derfor involverede han flere tidligere og nuværende sportsudøvere som blandt andet nuværende superligaspiller Kris Stadsgaardo og Jens Bangsbo, der er professor på institut for idræt ved Københavns Universitet og til daglig fysisk træner på det danske landshold.

Jens Bangsbo fortæller, at han blev medstifter af State, fordi han ligeledes var af den overbevisning, at der manglede en energidrik til sportsudøvere, som ikke havde en efterfølgende negativ effekt på deres præstation, for eksempel i form af svingende blodsukker.

- Det særlige ved den her energidrik er, at den indeholder den unikke sukkertype, palatinose (Isomaltulose), som bliver optaget langsommere i blodbanen end almindeligt sukker. Sådan undgår du det kortvarige peak i energien, der efterfølgende har en negativ effekt på dit arbejde. I stedet giver drikken dig energi i længere periode, siger Jens Bangsbo.

Jens Bangsbo fremhæver yderligere at State adskiller sig, ved ikke at være så sukkerholdig og kvalmende, som andre energidrikke kan opleves.

State kom på markedet med deres første variant i midten af september, men stifterne arbejder allerede på en kulsyrevartiant.

Synes du, det er spændende at læse om iværksættere, og vil du gerne opdateres om nye iværksætterinitiativer? Så like MX PENGE på Facebook.

LÆS OGSÅ: Denne drik skaber kaos i skoleklasserne

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje

LÆS OGSÅ: Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

LÆS OGSÅ: Sejt: 14-årig iværksætter leger med de store drenge

LÆS OGSÅ: Mode-webshop taget i fupnummer

LÆS OGSÅ: Kunder raser over mode-webshop

LÆS OGSÅ: Det gør energidrik ved din krop på 24 timer

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Sådan gør kaffe din erektion bedre

LÆS OGSÅ: Netto gemmer populær energidrik for unge tyve

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx