Af - 06/02-14 09:25

Firma bag drukrejser til Prag politianmeldtFirma bag drukrejser til Prag politianmeldt

Forbrugerombudsmanden har anmeldt GO Rejser til politiet, fordi virksomheden har brugt alkohol i sin markedsføring rettet mod unge under 18 år.

storybild

Shots og våde varer er hovedmenuen på de ungdomsrejser, som firmaet GO Rejser står bag. Men det er ifølge Forbrugerombudsmanden ulovligt at reklamere for alkohol over for unge under 18 år. (Billede: BAANER RASMUS)

Det er forbudt at reklamere for alkohol rettet mod børn og unge under 18 år.

Men virksomheden GO Rejser, der arrangerer ture til Prag for unge ned til 16 år, har ikke forsøgt at skjule, at rejserne i høj grad handler om våde varer.

På sin hjemmeside har rejseselskabet lokket med ”happy hour på Prags bedste diskoteker!” og ”Prags eneste pub-crawl med fri bar. 1,5 times fri bar i ALT”, og derfor mener Forbrugerombudsmanden, at GO Rejser har brudt markedsføringsloven.

Dansk politi skal mandsopdække fulde unge i Prag
Dansk politi skal mandsopdække fulde unge i Prag

- Reklamer med alkohol rettet mod unge er forbudt. Efter sidste års store medieomtale af unges Prag-rejser i vinterferien fandt jeg det naturligt at holde ekstra øje med rejseselskabernes markedsføring over for de helt unge i år. Det viste sig så at være med god grund, siger forbrugerombudsmand Henrik Ø.

- Det er vigtigt, at vi undgår lignende sager i fremtiden. Jeg vil derfor indkalde rejseselskaberne bag Pragturene til et møde, hvor de kan få rådgivning til, hvordan de fremover markedsfører sig over for unge.

Mor før Prag: Jeg frygter for min datters sikkerhed
Mor før Prag: Jeg frygter for min datters sikkerhed

Reklamerne var ofte suppleret med billeder af alkohol eller billeder og videoer med glade unge mennesker, der festede med glas, hvis indhold ledte tankerne hen på alkohol.

På gorejser.dk stod der, at unge godt kunne deltage i Pragturene, så længe de bare var fyldt 16 år. De behøvede ikke at gå på et gymnasium eller en anden uddannelsesinstitution.

Skandale-bagmænd står bag nye Prag-drukture
Skandale-bagmænd står bag nye Prag-drukture

Der var ifølge Forbrugerombudsmanden ingen filtreringsmekanisme, der sikrede, at unge under 18 år ikke havde adgang til hverken gorejser.dk eller til GO Rejsers Facebook-side.

Go Rejser har ikke besvaret Forbrugerombudsmandens henvendelser.

Mx.dk vil forsøge at få en kommentar fra GO Rejser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
William og Kate forundrer: Bryder...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx