Af Ritzau - 27/03-17 09:29; Opdateret: 27/03-17 11:08

Lauritz-direktør fratræder efter eget ønskeLauritz-direktør fratræder efter eget ønske

Mette Rode Sundstrøm stopper efter 12 år som direktør for auktionshuset Lauritz.com.

storybild

Auktionshuset Lauritz.com skal have ny direktør. Mette Rode Sundstrøm, der har siddet på posten i 12 år, har nemlig sagt op. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Simon Skipper)

Auktionshuset Lauritz.com skal have ny direktør. Mette Rode Sundstrøm, der har siddet på posten i 12 år, har nemlig sagt op.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse mandag morgen, hvoraf det også fremgår, at man nu går i gang med at finde en afløser.

Mette Rode Sundstrøm er i stedet udset til at få en rolle i bestyrelsen, hvor hun får ansvaret for den internationale strategi, opkøb og branding.

- Jeg respekterer fuldt ud hendes ambition om at overlevere det daglige lederskab til en ny direktør.

- Det vil frigive tid, som Mette kan bruge til at udvikle en ny rolle i Lauritz.com, hvor hun kan udnytte sine iværksætter- og strategiske evner, siger bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm - der i parentes bemærket er gift med den afgående direktør.

Selv mener Mette Rode Sundstrøm, at der er brug for en ny administrerende direktør med helt bestemte kvalifikationer.

- Jeg mener, at vi har brug for en mere procesorienteret direktørprofil, som kan føre den igangværende internationale ekspansion ud i livet ved at skalere vores systemer op og optimere vores processer og indtjening, siger hun i pressemeddelelsen.

Parret har sammen været med til at opbygge en international onlineforretning, som sidste sommer blev børsnoteret i Sverige.

Siden da har det dog været svært for Lauritz.com at leve op til forventningerne, hvad angår omsætning og overskud.

Aktiekursen er da også faldet med mere end 50 procent siden børsnoteringen i sommer.

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, mener, at det som udgangspunkt er positivt, at man med en ny direktør forsøger at adressere den utilfredshed, som aktiekursen er et udtryk for.

- Når det er sagt, så er spørgsmålet, om det er sket i tilstrækkelig grad ved at rykke en af ejerne fra posten som administrerende direktør til bestyrelsen.

- Det er ikke, hvad man normalt kalder god governance (anbefalinger for selskabsledelse, red.) i aktieselskaber, siger han.

Aktien stiger i øvrigt med mere end seks procent mandag oven på nyheden, men det er på baggrund af meget få handler.

Ifølge Per Hansen bliver det mere interessant at følge kursen, når investorerne ved, hvem der skal afløse Mette Rode Sundstrøm.

- Der er brug for en stærk person, der kan manøvrere i en mudret ejerstruktur, vurderer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Se de værste: Sigrid kritiserede...
bt.dk
Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx