Af - 09/10-14 13:03

TDC får kritik: Skjuler vigtig detalje i brevTDC får kritik: Skjuler vigtig detalje i brev

YouSee har i breve til kunderne undladt at oplyse om muligheden for, at en gruppe kunder kan blive fritaget for et nyt gebyr for brevpost. Det er et brud på markedsføringsloven, fastslår Forbrugerombudsmanden.

storybild

(Billede: polfoto)

I foråret dumpede der en kuvert ind af brevsprækken hos TDC’s YouSee-kunder.

Her fremgik det, at, de fra den 1. juli skal betale et årligt gebyr på 348 kroner, hvis de fortsat ønsker at modtage fysisk brevpost.

Men der var en detalje, som TDC havde undladt at skrive i brevet: At kunder uden adgang til computer eller uden e-mailadresse kunne blive fritaget fra gebyret, hvis de kontaktede kundeservice inden for en given frist.

Kendt ejendomsmægler politianmeldt for ulovlige reklamer
Kendt ejendomsmægler politianmeldt for ulovlige reklamer

Ifølge Danmarks Statistik findes der omkring 320.000 personer over 65 år, der aldrig har været på nettet, eller som ikke har computer.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at den vildledende og mangelfulde information i kundebrevet kan have fået flertallet af kunderne uden computer eller e-mailadresse til at betale gebyret.

- Jeg finder det kritisabelt, at TDC og YouSee undlader at oplyse om, at nogle kunder kan slippe for at betale brevpostgebyret. Det er ulovligt at skjule væsentlige oplysninger, og jeg har derfor indskærpet over for selskaberne, at de fremover skal overholde reglerne, siger forbrugerombudsmanden Henrik Øe.

Firma bag ‘vennelån’ får hug for ulovlige gebyrer
Firma bag ‘vennelån’ får hug for ulovlige gebyrer

TDC’s pressechef, Ib Konrad Jensen, oplyser til mx.dk, at virksomheden er “uenig, men tager kritikken til efterretning”.

- Vi mener, at vi har informeret folk tilstrækkeligt, da vi har skrevet, at hvis folk havde spørgsmål, så kunne de ringe til kundeservice. Men fremadrettet vil vi nævne i vores breve, at der er mulighed for at blive fritaget for gebyret, udtaler Ib Konrad Jensen fra TDC.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx