Af - 16/07-15 12:43; Opdateret: 16/07-15 13:04

Så meget kan du spare på din rejseforsikringSå meget kan du spare på din rejseforsikring

Du kan spare næsten 500 kroner på din årsrejseforsikring, hvis du vælger den billigste, viser prissammenligning. Som familie er besparelsen endnu større, men pris og dækning hænger sammen.

SelskabPris pr. personPris for husstand med 5 personerTilkøb bagage

Kilde: Prissammenligningstjenesten Samlino.dk. Samlino har medtaget de forsikringselskaber i testen, hvor det ikke er nødvendigt at have en indboforsikring i samme selskab for at kunne tegne en årsrejseforsikring. Priserne er indhentet 14. juli 2015.

Det mildest talt ringe sommervejr har fået danskerne til at flygte mod varmere himmelstrøg, og der kan være mange penge at spare på årsrejseforsikringen, hvis man alene går efter pris og går mindre op i, hvor godt man er dækket på rejsen.

Det viser en undersøgelse af prisen på årsrejseforsikringer, der dækker rejser i Europa, som prissammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget.

Luksusrejser til drømmepriser
Luksusrejser til drømmepriser

Den suverænt billigste årsrejseforsikring finder man hos selskabet SafeAway, hvor det kun koster 161 kroner for en voksen. Til sammenligning koster det 613 kroner hos if og og 480 kroner hos Tryg.

Er du interesseret i privatøkonomi, forbrug og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX Penge her

- Hvis man er en familie på fem personer, der skal forsikres, kan den årlige besparelse dog vise sig at være langt større. Vores analyse viser således, at man kan spare helt op til 1.266 kroner om året på sin årsrejseforsikring, siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Hos SafeAway skal man imidlertid tilkøbe bagagedækning for 100 kroner, og så skal man huske at læse det med småt i forsikringsbetingelserne, før man vælger sin årsrejseforsikring.

Lån til sommerferien: Her er det billigst
Lån til sommerferien: Her er det billigst

For eksempel dækker SafeAway bortkommet bagage for 10.000 kroner for enkeltpersoner og med 25.000 kroner for en husstand, dog maksimalt 5000 kroner for ikke indskrevet bagage ved rejse med for eksempel bus og tog. Til sammenligning dækker Tryg bagage for op til 50.000 kroner per person og har ikke særlige betingelser om, at bagagen skal være indskrevet/checket ind.

Hos SafeAway dækkes enkeltgenstande med tilbehør maksimalt med 50 procent af forsikringssummen. Bliver ens lækre kamera med batterioplader til eksempelvis 13.000 kroner stjålet, får man altså maksimalt dækket 5.000 hos SafeAway. Får man stjålet specifikke genstande som tablets og mobiltelefoner er dækningen kun 25 procent, altså 2.500 kroner. Hos Tryg er dækningen på elektronisk udstyr 50 procent, altså 25.000 kroner per person.

Spar tid og penge, når du selv søger rejser på nettet
Spar tid og penge, når du selv søger rejser på nettet

Er man så uheldig at få stjålet de 1000 euro svarende til knap 7.500 kroner, man har været nødt til at tage med i kontanter på rejsen til Grækenland, får man maksimalt dækket 1000 kroner hos SafeAway. Tyveri af kontanter er der fuld dækning på hos Tryg.

Forbrugerrådet Tænk Penge testede sidste år 10 selskabers årsrejseforsikringer. En af de vigtigste konklusioner var, at der er endog meget stor forskel på, hvad – og hvor godt - de enkelte selskaber dækker på rejsen, og anbefalingen fra Mads Mølgaard Bräuner, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, er klar:

- Det betyder, at du som forsikringstager selv skal gå ind og undersøge en række af selskabets betingelser og vurdere, om forsikringen dækker lige præcis dit behov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx