Af - 22/10-15 19:12; Opdateret: 22/10-15 19:43

Lasse har sat sin mumificerede kat til salg på Den Blå AvisLasse har sat sin mumificerede kat til salg på Den Blå Avis

19-årige Lasse Lukas Herskind fra Middelfart fandt en mumificeret kat blandt husets gulvbrædder og satte den til salg. Nu har metroxpress fået en eksperts vurdering af fundet.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvordan mumificeres en kat? Få svar her, og læs samtidig, om det er muligt at mumificere en leverpostej.

Hvad ville du gøre, hvis du fandt en kat, som havde ligget død mellem gulvbrædderne i dit hus i mange år?

19-årige Lasse Lukas Herskind valgte at sætte "sin" til salg.

Katten blev fundet på Lasse Lukas Herskinds ungdomsskole i Middelfart, da ungdomssskolen for nyligt blev ombygget. Ungdomsskolens medarbejdere ville smide katten ud, men i stedet fik Lasse Lukas Herskind "lov" til at beholde den.

Jeg blev ret imponeret over den. Den var helt fascinerende og utrolig velholdt. Tænder, knorhår og klør var intakte. Det ville være en skam at smide den ud.
Det siger Lasse Lukas Herskind fra Middelfart til metroxpress.

Hvis du interesserer dig for økonomi, forbrug og sjove ideer, der giver god indtjening, og vil du opdateres om emnerne? - Så like MX PENGE på Facebook

Lasses oprindelige plan var at ramme katten ind og stille den i sit bands øvelokale, men bandmedlemmerne gjorde oprør. Derfor kan katten nu blive din. Lasse Lukas Herskind har nemlig som plan B sat den til salg på Den Blå Avis.

Mand vil sælge Bolia-sofa der 'kradser i røven': Her er møbelkædens svar
Mand vil sælge Bolia-sofa der 'kradser i røven': Her er møbelkædens svar

Supportchef hos Den Blå Avis Lene Kristensen bekræfter overfor Metroxpress, at det er første gang, at nogen har haft en mumificeret kat til salg på siden.

- Jeg er virkelig i tvivl om, hvor meget, jeg skal tage for den. Jeg sælger den ikke til under 1000 kroner, selvom jeg har fået en hel del bud på 200 kroner. Men den kan jo vise sig at være meget mere værd.

Det siger Lasse Lukas Herskind, der synes, det var for dyrt at få lavet en kulstof-14 datering, der kan bestemme om katten døde i 1800-tallet, hvor ungdomshuset blev bygget.

Det flyder med hælervarer på nettet
Det flyder med hælervarer på nettet

Metroxpress har henvendt sig med billederne af katten til Hans Viborg Kristensen, der er samlingsansvarlig konservator ved Naturhistorisk Museum:

- Det er ganske rigtigt en flot velbevaret, indtørret kat, der er på billederne. Læg mærke til, at de kraftige knurhår er bevaret, mens den øvrige pels lader til at være forsvundet, siger Hans Viborg Kristensen.

Studerende i farezonen: Fupmagere hærger blandt lejeboligerne i København
Studerende i farezonen: Fupmagere hærger blandt lejeboligerne i København

Men en skjult skat kan katten ligefrem ikke siges at være. I hvert fald målt i kroner og ører:

- Jeg tror ikke, der er den store økonomiske værdi i den slags præparater. Derimod kan de være interessante, fordi de gamle præparater kan sige noget om de ændringer, der er sket i tamkattens udseende igennem tiden, siger Hans Viborg Kristensen.

Indtil katten bliver solgt, "opholder" den sig i stuen hos Lasse Lukas Herskind og hans far. Hvis du gerne vil købe katten, kan du gå til annoncen på Den Blå Avis her.

Køb sjældne dyrekort for 3,5 millioner kroner og få et hus med i prisen
Køb sjældne dyrekort for 3,5 millioner kroner og få et hus med i prisen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Danskere søges til at teste buttplugs...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx