Af - 24/10-14 11:29

Dette snedige salgstrick får os til at bruge for mange pengeDette snedige salgstrick får os til at bruge for mange penge

En ny undersøgelse viser, at forbrugere ofte køber mere end planlagt på grund af rabatkoder. Impulskøb kan blive dyrt i længden, siger ekspert.

storybild

(Billede: polfoto)

'Hej. Vi er så glade for at have dig som kunde, så derfor sender vi dig denne kode, der giver 10 procent rabat på dit næste køb'.

Den slags rabatkoder er blevet en voksende markedsføringsstrategi for virksomheder i kampen om at tiltrække kunder på nettet.

Er du interesseret i forbrug og privatøkonomi, og vil du gerne opdateres løbende med nyheder og historier inden for området? Så 'like' MX Penge her.

Og det lader også til at virke efter hensigten: En ny undersøgelse viser, at rabatkoder ændrer mange danskeres købsadfærd, så de ender med at købe flere produkter, end de havde planlagt.

Prut om prisen og spar 40.000 om året
Prut om prisen og spar 40.000 om året

Tallene fra Dansk e-handelsanalyse viser eksempelvis, at 39 procent af unge mellem 18 og 25 år ifølge eget udsagn køber mere end tiltænkt, når de modtager rabatkoder.

- For netbutikker er koderne altså et superstærkt markedsførings- og salgsværktøj, da især de unge og børnefamilierne mener, at de køber mere, vel at mærke når rabatkoden er god og personlig, siger Annette Falberg, der er direktør i Foreningen for Dansk Internethandel.

Ekspert advarer mod forbruger-fælde
Ekspert advarer mod forbruger-fælde

Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen advarer mod at lade sig lokke af rabatkoderne, der kan skabe et dyrt impuls-forbrug:

- Rabatkoder kan i nogle tilfælde være gavnlige, men hvis det ender med, at man køber to par bukser og en taske, som man ikke havde brug for, så er det ikke nødvendigvis så smart. Og så er en rabatkode jo ikke en garanti for den billigste handel, siger Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

En tidligere undersøgelse fra Nordea viser, at danskerne samlet set impuls-shoppede for cirka 17,5 milliarder kroner på nettet i 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx