Af Ritzau - 28/11-16 23:17; Opdateret: 29/11-16 07:53

SU-nedskæringer kan øge frafald betragteligtSU-nedskæringer kan øge frafald betragteligt

Udregninger foretaget for FTF viser, at nedskæringer i SU'en kan blive dyrt i frafald, skriver Information.

storybild

Nedskæringer i SU'en vil sende flere unge væk fra en uddannelse og ud i arbejdsløshed, frygter FTF. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

Den nye regering vil omlægge og skære i SU'en. Det kan komme til at koste dyrt i den anden ende, viser udregninger foretaget for FTF, foreningen for offentligt og privat ansatte.

Det skriver Information.

- De ændringer i SU'en, som regeringen lægger op til, risikerer at give et større frafald. Det kan have store konsekvenser. Ikke bare for økonomien, men også for dem, der ikke får færdiggjort deres uddannelser, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om blandt andet SU og uddannelse.

En del af regeringsgrundlaget har som mål, at SU'en bliver skåret med 20 procent. Det er baseret på et tidligere udspil fra regeringspartiet Venstre, der vil gøre lån til en større del af SU'en.

Beregningerne foretaget for FTF viser, at udspillet kan øge frafaldet med 20-27 procent.

Er tallet 20 procent, vil det ifølge udregningerne koste 300 millioner kroner om året i ekstra udgifter til afbrudte uddannelser.

- Vi bekymrer os, for vi vil gerne have, at folk får en uddannelse og kommer ud og får et arbejde, siger Bente Sorgenfrey.

Hos SF er uddannelsesordfører Jacob Mark enig.

- Det viser det, vi hele tiden har sagt: Besparelser på SU'en vil føre til større frafald, og det kan blive en social katastrofe. Unge, der før havde fået en uddannelse, vil nu ikke få det.

- Regeringen siger, at den vil skabe en rigere og friere generation. Men den gør det modsatte, når den skærer i uddannelserne, siger han.

Uddannelsesminister Ulla Tørnæs, der mandag blev erstattet af Søren Pind, skriver til Information, at hun ikke forventer, at en nedskæring af SU'en vil "påvirke frafaldet nævneværdigt".

Udspillet om SU'en kommer kort efter, at Folketinget har fjernet retten til at tage en anden uddannelse, hvis en studerende har gennemført en.

Besparelserne bekymrer Bente Sorgenfrey.

- Vi mener ikke, at der bliver brugt for mange penge på uddannelser. Vores undersøgelse viser også, at udgifterne er steget - men kun i takt med, at vi har fået flere ind på uddannelserne. Og det er jo meget naturligt, siger Bente Sorgenfrey.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx