Af - 10/03-16 22:17

Rejs og ring billigtRejs og ring billigt

Udlandstelefoni kan være en dyr fornøjelse. Tjek dit abonnement, før du rejser.

storybild

Der kan være mange penge at spare med det rigtige mobilabonnement for rejselystne danskere. (Billede: polfoto/arkiv)

Det kan stadig være en yderst bekostelig affære at tale i mobiltelefon og bruge data uden for landets grænser. Først den 15. juni næste år træder de nye EU-regler, der afskaffer de dyre roamingtakster på mobiltelefoni, i kraft.

Danskerne, der rejser meget, gør derfor klogt i tjekke deres mobilabonnement, for der kan være store penge at spare. Hvis man kan nøjes med fire times taletid og 100 MB data i EU-landene samt otte timers tale og otte GB data i Danmark, slipper man hos Fullrate med 1.428 kroner om året, mens man skal af med hele 3.588 kroner om året for Telenors billigst mobilabonnement med udlandstelefoni. Her får man til gengæld fri tale i EU og Danmark samt 30 GB data i Danmark, men ingen data i de øvrige EU-lande. Det viser en undersøgelse fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk.

Mobil-festen er forbi: Nu stiger priserne på mobilt bredbånd
Mobil-festen er forbi: Nu stiger priserne på mobilt bredbånd

- Selv om markedet har udviklet sig inden for udlandstelefoni, så kan det stadig være forbundet med store omkostninger at bruge sin mobil, når man rejser. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på sit behov, når man skal købe mobilabonnement med udlandstelefoni, da det svinger meget i pris og udbytte blandt udbyderne, siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen og henviser til, at Telia for eksempel kun er 486,75 kroner kroner dyrere om året end Fullrate og for den merpris giver kunderne fri tale i EU og 4GB data mod Fullrates beskedne 100 MB data.

Træt af stor mobilregning? Ny hjemmeside viser hvordan du sparer penge
Træt af stor mobilregning? Ny hjemmeside viser hvordan du sparer penge

Hos 3, som tilbyder markedets næstbilligst abonnement med udlandstelefoni, gælder priserne også uden for EU. Her får man for 1.660 kroner omn året fri tale i Danmark og udlandet samt 3 GB data i ind- og udland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx