Af Maja Grønholdt Jensen - 14/01-16 07:01

Nu bliver det dyrere at se topsportNu bliver det dyrere at se topsport

Det bliver allerede i næste måned væsentligt dyrere at se Formel 1 og eksklusive fodboldkampe på sin tablet eller fladskærm.

storybild

(Billede: Manu Fernandez)

Snart bliver det væsentligt dyrere at se verdens bedste fodboldspillere Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic spille Champions League-kampe.

I hvert fald hvis du ser kampene på en smartphone, tablet eller smart-tv via streamingtjenesten Viaplay.

Fra og med den 10. februar øger MTG, der står bag Viaplay-tjenesten, nemlig priserne på de to abonnementspakker, der giver adgang til sportsudsendelser, med henholdsvis 17 og 30 procent.

LÆS OGSÅ: TV: Se den her! Verdens dyreste diamant er blevet solgt

- At vi nu ændrer vores priser hænger sammen med, at du kan se mere sport på Viaplay end nogensinde før, ligesom at omkostningerne for de største sportsrettigheder er steget, lyder begrundelsen fra Viaplay.

Men prisstigningerne er ikke fair over for forbrugerne, mener Forbrugerrådet Tænk.

- Viaplay har monopol på visse meget attraktive sportsrettigheder, og det udnytter de til at hæve priserne betragteligt uden frygt for, at forbrugerne vælger dem fra, siger cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon.

Viaplay har for eksempel rettigheder til at sende golf, Formel 1, tennis og fodboldkampe fra Champions League og nationale ligaer i Spanien, Italien, England og Tyskland.

Det var derfor forventeligt, at prisen ville stige med indkøb af nye sportsrettigheder, mener Bo Kjærgaard, der følger tv-branchen tæt som webredaktør på Digitalt.tv.

- Stigningen er måske nok større, end jeg havde forventet. Også taget i betragtning af, at der for en stor del er tale om sportsrettigheder, de deler med Discovery Networks Danmark, siger Bo Kjærgaard.

Fra sommeren 2016 deler Viaplay rettighederne til at sende fodbold fra Serie A, La Liga og Premier League med Discovery Networks, og dermed bliver Viaplays udgifter mindre.

- Sportsrettighederne er det eksklusive, mange folk vil betale for lige nu, men der er naturligvis også her et loft på prisen. Viaplay må vurdere, at deres sportsrettighedsportefølje er stærk nok til, at folk ikke falder fra med denne prisstigning, siger han.

LÆS OGSÅ: Fartbøde: Danmarks måske dyreste - og dummeste?

For selv om Discovery og deres nye streamingtjeneste "Dplay" - der med sine 159 kroner er billigere end Viaplay - ser ud til at blive en større konkurrent til Viaplay med de delte fodboldrettigheder, er Viaplay stadig den klart største spiller på markedet, påpeger Bo Kjærgaard.

- De har en del eksklusivt indhold, så det er svært at fravælge dem for de sportsinteresserede.

Forbrugerrådet Tænk foreslår, at Viaplay sælger mere af sit sportsindhold som enten pay-per-view, som man kender det fra især boksekampe, eller tilbyder delpakker.

- På den måde kan man vælge for eksempel fodboldkampe uden samtidig at skulle betale for at se Formel 1-løb, siger Martin Salamon.

Men den løsning er ikke på tegnebrættet, siger Viaplays kommunikationschef, Jessica Sjöberg.

- Det er i dag de færreste streamingtjenester, der giver denne mulighed for at håndplukke indhold, og jeg er ikke sikker på, at det nødvendigvis ville være fordelagtigt for vores kunder at kunne gøre det. Dog gennemgår vi løbende, hvordan vi på bedste vis kan sammensætte vores tjeneste, så nu må vi se, hvad fremtiden bringer.

LÆS OGSÅ: Her er verdens dyreste iPhone


/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx