Af - 14/03-16 22:16

Fredagsbaren er lige så vigtig som lønnen, når unge søger jobFredagsbaren er lige så vigtig som lønnen, når unge søger job

Ny undersøgelse viser, at det sociale miljø vægter lige så højt som lønnen, når unge mellem 18-34 år søger job i detailbranchen.

Bildstrecke im Grossformat »
- Vi bruger en del timer på arbejdet, og derfor er det vigtigt for os, at vi har det rart med vores kollegaer. Et godt kammeratskab blandt ens kolleger har en stor betydning, siger Rikke B. Ørum til metroxpress og fortsætter: - Hvis vi kun gik på arbejde for at tjene penge, ville det være fattigt. - I jobannoncerne kunne man godt gøre noget mere ud af at forklare, at man som ny medarbejder vil blive en del af et socialt fællesskab, og hvad det vil sige, forklarer Rikke B. Ørum til metroxpress. Selvom det sociale fællesskab er vigtigt, tror Rikke B. Ørum, at det er de færreste, der til jobsamtalen tør at spørge arbejdsgiverne ind til, hvordan det sociale miljø er på arbejdspladsen. - Jeg tror dog, at man spørger meget ind til, hvorvidt arbejdspladsen er et rart sted at være, når man bruger sit netværk til at få job. Det er nemmere lige at høre ens venner om sådan noget, og det er jo et vigtigt element. - Jeg er ikke i tvivl om, at en branche som dagligvarehandlen, hvor der arbejder ekstremt mange unge, gør meget ud af at skabe kanaler for deres medarbejdere, som de kan bruge til at oprette sociale fælleskaber, siger Rikke B. Ørum. Hun nævner blandt andet, at mange medarbejdere kommunikerer i Facebook-grupper med kolleger om sociale arrangementer på og udenfor arbejdspladsen. Det overrasker ikke Rikke B Ørum, at det sociale miljø er vigtigt for arbejdspladsen. Tidligere undersøgelser har nemlig ifølge underdirektøren vist, at det sociale fællesskab på arbejdspladsen ligger på en anden- eller tredjeplads over, hvad der er vigtigst ved jobbet. Rikke B. Ørum kunne sagtens forestille sig, at det sociale på arbejdspladsen var vigtigere blandt unge, fordi de ofte kan være mere sociale end de ældre på arbejdspladsen.

Ni ud af 10 unge i alderen 18-34 år svarer i en ny undersøgelse, at det sociale miljø på arbejdspladsen er lige så vigtigt som det beløb, der hver måned tikker ind på lønkontoen.

Kantineordning, transporttid og løn.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når vi skal vælge arbejdsplads. Nu viser en ny undersøgelse, at det sociale miljø på jobbet er lige så vigtigt som lønnen for unge i detailhandlen.

Undersøgelsen er lavet af Jobindex blandt 1.754 danskere i detailhandlen fra hele landet. For ni ud af 10 unge i alderen 18-34 år er det sociale miljø på arbejdspladsen lige så vigtigt som det beløb, der hver måned tikker ind på lønkontoen.

Interesserer du dig for arbejdsmiljø, og vil du opdateres om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Der er rigtig mange unge i detailhandlen, og for hovedparten er jobbet deres første. Når man kommer ind et nyt sted, har det stor betydning, at man kan finde sig et fællesskab at læne sig op af, og derfor tror jeg, at det sociale miljø er særlig vigtigt i detailbranchen blandt de unge.
Det siger Rikke B. Ørum, der er underdirektør og chef for HR og arbejdsmiljø i Dansk Erhverv, til metroxpress.

Hun forklarer, at et godt socialt miljø på arbejdspladsen også giver bedre resultater:

- Når man er venner med sine kolleger, bliver man mere tolerant over for hinanden, og man kan bedre arbejde sammen. Det gør både arbejdet sjovere, men det gør også noget positivt ved opgaveløsningen, siger Rikke B. Ørum.

Et godt socialt fællesskab vil højst sandsynligt også holde medarbejderne længere i jobbet, tilføjer hun.

Ulemperne ved en social arbejdsplads er dog også til at få øje på. Ifølge Rikke B. Ørum kan man blive så privat med nogle, at man kommer til at foretrække dem frem for andre, og sådan kan man ubevidst udelukke andre på jobbet.

- Der kan også være enkelte tilfælde, hvor folk vælger at tale privat, når man i stedet burde rubbe neglene, siger Rikke B Ørum, der dog understreger, at der er langt flere fordele end ulemper ved et godt socialt fællesskab på arbejdspladsen.

LÆS OGSÅ: TV: Så hurtigt kan man kværne en burger, når der er fredagsbar

LÆS OGSÅ: Kæmpe fredagsbar i Aarhus bliver større end nogensinde

LÆS OGSÅ: Høj, lav, slank eller tyk: Højde og vægt har stor indflydelse på din løn

LÆS OGSÅ: Her får kvinder fri fra arbejde den tid på måneden

LÆS OGSÅ: Kritik af modeugen: Lader unge arbejde uden løn

LÆS OGSÅ: Rig Ikea-grundlægger køber sit tøj på loppemarkeder

LÆS OGSÅ: Ikea tilbagekalder disse lamper - glasskærmen kan falde ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx