Af - 20/03-14 14:54

SÅDAN! Danmark vinder VM i ostSÅDAN! Danmark vinder VM i ost

Arla Foods var den store vinder til VM i ost i Wisconsin. Men også Bornholms Andelsmejeri og Sædager Mejeri fik medaljer med hjem

storybild

Tre dommere fra verdensmesterskabet i ost, i Wisconsin, USA (Billede: Polfoto)

Hvis du har et stykke med flødehavarti i madkassen i dag, så kan du godt ranke ryggen nede i kantinen. Det er nemlig en af guldvinderne til VM i ost i Wisconsin, der netop er blevet afholdt. Tre guld-, tre sølv- og tre bronzemedaljer blev tildelt danske mejerister ved verdensmesterskabet i USA. Det skriver Food-supply.dk.

Havarti'en fra Arla Foods Nr. Vium blev tildelt en guldmedalje ligesom en 'Bornzola' fra Bornholms Andelsmejeri og en 'Hvid ost med soltørrede tomater' fra Arla Foods fra Kruså. Derudover fik Sædager Mejeri en flot bronzemedalje for en 'Danish White'.

Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op
Arla beskyldes for at pumpe mælkeprisen op

De danske mejerier konkurrerede med næsten 2500 mejeriprodukter fra hele verden den 18-19 marts.

Sammen med Kruså og Nr. Vium Mejeri var Bornholms Andelsmejeri tillige med helt fremme i opløbet om selve verdensmesterskabet, idet mejeriets ’Bornzola’ efter at have vundet guld i Gorgonzola-kategorien blev udvalgt til finalerunden sammen med 15 andre oste. Det blev dog ikke til et VM-år, hvor en Emmentaler fra Schweiz løb med hæderen som verdens bedste ost.

Direktør Per Olesen fra Bornholms Andelsmejeri var med i Wisconsin som en del af konkurrencens store, internationale dommerjury. Han er naturligvis stolt over endnu en guldmedalje til mejeriet, der som det eneste i verden har vundet det samlede VM to gange (i 1980 og 1998) – begge gange med en Danablu.

Menneskeost: Smager og lugter lidt af sved
Menneskeost: Smager og lugter lidt af sved

- Det er små marginaler, der afgør den endelige placering. Vi er rigtig glade for at komme til tops i Gorgonzola-kategorien, hvor vi tidligere har forsøgt os uden at hente medaljer. At vi så oven i købet er med i finalerunden, er jeg rigtig stolt over, lyder det fra mejeridirektøren.

- Der er grund til at være stolt af dansk mejeribrug. Når man går rundt herovre, fornemmer man også betydelig respekt, og at vi hører til blandt sværvægterne sammen med de andre ostelande som Schweiz, Holland og Frankrig, siger Per Olesen.

Han må desværre skuffe de danske forbrugere med, at den bornholmske ’Bornzola’ kun findes i ganske få specialbutikker, da stort set hele produktionen eksporteres med USA og Japan som de største aftagere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx