Af - 17/03-15 10:34

Gymnasieveninder trykker den af - i deres virksomhederGymnasieveninder trykker den af - i deres virksomheder

De blev studenter i sommer. I dag driver 19-årige Matilde og 21-årige Natascha to virksomheder og holder foredrag om iværksætteri – ved siden af deres fuldtidsstudier.

storybild

19-årige Matilde Marie Christensen (tv) og 21-årige Natascha Cortz Wammen bruger se fleste af døgnets 24 timer sammen. De driver de to virksomheder og holder foredrag - ved siden af deres fuldtidstudier til datamatiker, som de også læse sammen. - Vi bliver tit spurgt, om vi er ikke bliver trætte af hinandens selskab, men der er vi slet ikke, siger Matilde. (Billede: PR-foto)

Fredag aften i Aalborg. Flaskerne klirrer og musikken i Jomfru Ane Gade. Ikke langt derfra arbejder 19-årige Matilde Marie Christensen og 21 årige Natascha Cortz Wammen på at få en leverandøraftale på plads. Lørdag aften samme sted: Matilde og Nastaja lægger sidste hånd på nogle plakater til markedsføring.

Udsolgt! Syv-årige Ane hitter med sine Lego-kabelholdere
Udsolgt! Syv-årige Ane hitter med sine Lego-kabelholdere

- Vi har da et liv, men vi går nok ikke så meget i byen som andre på vores alder, griner Matilde.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Hun og Natascha har været veninder, siden de startede på handelsgymnasiet i Aalborg. I sommer blev de studenter, og under eksamenslæsningen stiftede de virksomheden Dig, Mig & IT, der tilbyder it-undervisning til især ældre. I januar i år lancerede de webshoppen Fundress.dk, der sælger kostumer, og i februar startede de sammen på datamatikeruddannelsen på UCN i Aalborg. Sideløbende er de begyndt at holde foredrag om iværksætteri for folkeskolernes ældste klasser.

28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner
28-årige Rune sælger digitale gavekort for millioner

- Dengang vi selv gik i folkeskole, var der ingen, der talte om, at det kunne være en mulighed at starte sin egen virksomhed. Man komme i gymnasiet eller blive murer eller tømrer, siger Matilde og tilføjer, at de håber, at de kan åbne både lærerne og elevernes øjne for, at man også kan gå selv.

Matilde tror på, at de mange arbejdstimer vil bære frugt:

27-årige Andreas scorer millioner på slanger - og gær
27-årige Andreas scorer millioner på slanger - og gær

- Om tre-fire år er Dig, Mig & IT en velvoksen virksomhed, der dækker det meste af Jylland, og vi har hyret studerende til at undervise ældre i IT. Fundress.dk er blevet et kendt sted at handle kostumer, og i iværksættermiljøet er vi velansete ansigter og foredragsholdere. Det er det, vi drømmer om.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx