Af - 21/05-14 17:00

Absurde prisforskelle på bilforsikringer til førstegangskøbereAbsurde prisforskelle på bilforsikringer til førstegangskøbere

Debutanter på bilmarkedet kan spare over 20.000 kroner på deres første bilforsikring – om året.

storybild

Der er meget store prisforkelle på bilforsikringer til førstegangskøbere. (Billede: metroxpress)

Der er vanvittigt mange penge at spare, når man som debutant på bilmarkedet skal købe sin første bil og tegne sin første kasko- og ansvarsforsikring. Det dyreste selskab er mere end tre gange så dyrt som det billigste, viser en pristest, som metroxpress har foretaget blandt syv store forsikringsselskaber med udgangspunkt i en førstegangsbilkøber på 28 år fra Herlev.

Udlejning af private biler drøner derudad
Udlejning af private biler drøner derudad

Mens forsikringsselskabet if vil forsikre den 28-årige herlevgensers spritnye Opel Insignia for 10.686 kroner om året med en selvrisiko på 5.000 kroner, drøner AlmBrand helt ud i rabatten med sin forsikringspræmie, der løber op i i 34.512 kroner. Det er en prisforskel på næsten 24.000 kroner - om året. Til gengæld er AlmBrands selvrisiko en anelse lavere, nemlig 3.730 kroner.

Hvordan kommer du frem? Cykler kører fra biler i København
Hvordan kommer du frem? Cykler kører fra biler i København

Privatdirektør i AlmBrand Pia Holm Steffensen forsvarer priserne med, at unge førstegangsbilkøbere uden dokumenteret kørselserfaring har mange og dyre skader.

- Det er en ærlig pris, som tager afsæt i risikoen, og hvad det koster os, siger hun og tilføjer, at der findes unge førstegangsbilejere, der har tegnet deres bilforsikring hos AlmBrand.

SKAT spærrer frække nummerplader for danskerne
SKAT spærrer frække nummerplader for danskerne

Presseansvarlig i if Birgitte Ringbæk er godt tilfreds med pristjekket:

- Det er en placering, vi har opnået gennem benhårdt arbejde og en strategisk satsning, hvor vi samarbejder med 21 bilmærker. Det gør, at vi har mange kunder i dette segment, og derfor kan tillade os at tjene mindre per forsikring, siger hun og tilføjer:

Hver anden kender ikke nye nummerpladeregler
Hver anden kender ikke nye nummerpladeregler

- Og så handler det da også om, at hvis bilkunderne er tilfredse, vil de måske også vil at tegne andre forsikringer hos os.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx