Af - 24/05-17 21:15; Opdateret: 24/05-17 21:55

David startede virksomhed i kælderen på Nørrebro: Nu er den 17 milliarder værdDavid startede virksomhed i kælderen på Nørrebro: Nu er den 17 milliarder værd

- Vi er meget stolte, og det er super spændende.

storybild

David Helgason. Foto: Ida Marie Odgaard.

Tilbage i 2004 blev Unity Technologies stiftet i en kælder på Nørrebro med David Helgason i spidsen. I dag er virksomheden 17 milliarder kroner værd.

Det skriver Børsen.

Unity Technologies har nemlig fået en kapitalindsprøjtning på 2,6 mia. kr. fra kapitalfonden Silver Lake, og det har således medført, at virksomheden, der udvikler software til opbygning af spilplatforme, har en markedsværdi på 17 milliarder kroner.

Dansk firma skiftede navn tre gange efter konkurs - nu er den helt gal igen
Dansk firma skiftede navn tre gange efter konkurs - nu er den helt gal igen

- Vi er meget stolte, og det er super spændende. Der er mange, der har arbejdet rigtigt hårdt for det her. Men vi har altid været temmelig ambitiøse, siger David Helgason, medstifter og bestyrelsesmedlem i Unity Technologies, til Børsen.

Han tilføjer, at det faktisk altid har peget i den retning, eftersom medstifteren og teknisk direktør Joachim Ante siden virksomhedens spæde start har haft som mål, at Unity Technologies' platform skulle være den primære platform, når der skulle bygges nye spil.

Nyt firma tager 350 i timen for at lave 12-taller til elever
Nyt firma tager 350 i timen for at lave 12-taller til elever

David Helgason og Unity Technologies forlod tilbage i 2009 København og skiftede kælderen ud med lokaler i Silicon Valley, hvor en stribe af verdens andre store it-virsomheder også holder til.

I dag beskæftiger virksomheden 1400 mennesker på verdensplan og har alene i Danmark 100 personer ansat. Ifølge Børsen er 45 procent af alle Playstation-spil og 35 procent af alle mobilspil udviklet på Unity Technologies platform.

Blandt de mere populære spil finder man blandt andet World of Warcraft.

Unity Technologies omsatte for 600 millioner kroner alene i Danmark i 2015.

LÆS OGSÅ: Betal 3.000 kroner og få 10 i matematik: 20-årige Frederik sælger opgaver til studerende

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx