Af - 04/04-16 11:55

Godt nyt til boligejerne: Drømmelånet er tilbageGodt nyt til boligejerne: Drømmelånet er tilbage

De færreste økonomer havde troet på, at boligejere og – købere igen kunne få lån til bare to procent i fast rente. Men nu er det igen en attraktiv mulighed.

storybild

2-procentsboliglånet er tilbage til attraktive kurser. (Billede: polfoto/arkiv)

Der er godt nyt til de danskere, der skal ud at shoppe hus, sommerhus eller ejerlejlighed her i foråret. Stik imod en række økonomers forudsigelser, er boligrenterne igen faldet, så drømmelånet med en fast rente på bare to procent igen er på banen, ligesom det var tilfældet i starten af 2015.

Boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann hører til dem, der ikke troede meget på drømmelånets genkomst.

Boligejerne kan juble: Drømmelån kan være på vej
Boligejerne kan juble: Drømmelån kan være på vej

- Der er blot endnu engang tale om, at det usandsynlige er sket på rentemarkederne, og at de lange renter igen er blevet trykket ned i et territorium, vi ikke havde spået mange chancer, siger hun til Finans.dk.

Som tommelfingerregel skal kursen på obligationerne bag et realkreditlån ligge over 95 for at undgå et alt for stort kurstab, og med kurser på omkring 96 hos Nordea Kredit på et 30-årigt fastforrentet 2-procentslån, er lånet igen attraktivt.

Den månedlige ydelse per lånte million kroner ligger på omkring 3.780 kroner, og så afdrager man et par hundrede kroner mere om måneden, end med et 2,5-procentslån.

Trods bidragsstigninger: Danske lån er stadig billige
Trods bidragsstigninger: Danske lån er stadig billige

Hvis man forventer at blive boende i sin bolig i en længere årrække og tror, at boligrenterne vil stige i de kommende år, er 2-procentslån ifølge Lise Nytoft Bergmann et godt valg.

Tror man derimod, at renterne vil falde yderligere, eller ønsker man at vælge et mindre risikabelt lån er 2,5-procentslånet at foretrække.

Ny guide skal gøre sort snak om boliglån forståelig
Ny guide skal gøre sort snak om boliglån forståelig

Da 2-procentslånet kom på banen til attraktive kurser i foråret 2015, satte det skub i boligsalget og var med til at skrue hus- og lejlighedspriserne. For at lægge en dæmper på de stigende boligpriser - og risikoen for lokale boligbobler - har Finanstilsynet fra 1. februar i år indført en regel om, at boligkøbere i København og Aarhus skal kreditgodkendes ud fra et 4-procents lån med fast rente for at kunne optage realkreditlån med variabel rente - de såkaldte flekslån, som har lavere rente end de fastforrentede realkreditlån.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx