31/10-17 09:58

Stormvejret fortsætter for TDC's vigtigste forretningerStormvejret fortsætter for TDC's vigtigste forretninger

Mens der er besparelser at glæde sig over på den korte bane, så er TDC's regnskab fyldt med dystre tendenser.

storybild

TDC har stadig meget at gøre for at holde sin forretning kørende. Free/Tdc

København. TDC's regnskab for tredje kvartal, der er udkommet tirsdag, er bugnende fuldt af deprimerende tendenser for de afgørende forretningsområder tv og mobiltelefoni.

På den korte bane har TDC holdt sine resultater kørende med besparelser og effektiviseringer, men tallene bag forretningsudviklingen viser hård modvind.

- Der er en omkostningsdisciplin, der skærmer forretningen lige nu. Men når man dykker ned i det, så er det småt med lyspunkter, siger TDC-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard.

Tv-forretningen tiltrækker sig speciel negativ opmærksomhed. Den tidligere guldkalv, hvor kunder købte store tv-pakker, mistede 18.000 kunder i kvartalet. Siden starten af 2016 er der blevet 80.000 færre kunder.

Streamingtjenester får i høj grad kunderne til at skifte helt væk fra tv eller ned til mindre pakker. 34,6 procent af alle TDC's tv-kunder har nu den mindste pakke.

- Der er flere kunder på de små pakker, der er trinet før helt at droppe tv. De prøver nye ting nu, og det bliver meget spændende at se, om det kan få en effekt. For fravalget af tv-pakker spreder sig som en steppebrand.

- Der er en tendens til, at TDC bliver dem, der leverer internettet, og andre leverer alt det, der har en værdi, siger Morten Imsgard.

På mobilsiden er der umiddelbart to plusser i regnskabet. Der er kommet 65.000 nye kunder, og priserne er hævet pænt. Tallene snyder dog, for TDC købte Plenti i kvartalet.

- Uden Plenti taber TDC 38.000 kunder i kvartalet. Det giver noget bekymring for de kommende kvartaler.

- I dette her kvartal bliver det opvejet af prisstigninger, men hvis kundeafgangen fortsætter, så hænger regnestykket ikke samme længere, siger Morten Imsgard.

Det er et lyspunkt i regnskab, hvor det ser ud til, at TDC's erhvervsforretning vejrer morgenluft efter års gråd og tænders gnidsel.

Men alt i alt ser det dystert ud.

- Problemet med regnskabet her er, at det ikke giver meget håb for en bedre udvikling, siger Morten Imsgard.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sasha Klæstrup: Dén diva har...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx