Af - 09/09-14 10:39

Firma bag ‘vennelån’ får hug for ulovlige gebyrerFirma bag ‘vennelån’ får hug for ulovlige gebyrer

Trustbuddy, der for nylig blev kaldt en ulovlig bank af Finanstilsynet, får nu også kritik af Forbrugerombudsmanden for ulovlige gebyrer.

storybild

(Billede: screndump)

Det kan lyde harmløst og billigt at låne penge af ‘vennerne’ uden om det store bankvæsen, som online-virksomheden Trustbuddy tilbyder.

Men hvis pengene ikke bliver betalt til tiden, er foretaget knap så venskabeligt: Firmaet, der formidler forbrugslån mellem privatpersoner, har taget såkaldte misligholdelsesgebyrer, der er langt højere end bankernes.

Dyre vennelån er ulovlige i Danmark
Dyre vennelån er ulovlige i Danmark

Det er i strid med både renteloven og god markedsføringsskik, lyder det fra Forbrugerombudsmanden, der nu har tvunget Trustbuddy til at ændre praksis.

- Jeg synes, at sagen er klar. Trustbuddy’s såkaldte misligholdelsesgebyrer har ikke hjemmel i renteloven. Jeg har derfor krævet, at selskabet ændrer praksis, og undlader at opkræve de omstridte gebyrer, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Forbruger-vagthunden har rejst sagen på baggrund af en klage fra en forbruger. Han havde ikke betalt sine lån på samlet set 5000 kroner til tiden og blev derfor – udover renter, rykkergebyrer og inkassoomkostninger – tillige opkrævet tre misligholdelsesgebyrer på i alt godt 2000 kroner.

Firma bag ‘vennelån’ stopper ulovlig praksis
Firma bag ‘vennelån’ stopper ulovlig praksis

Ifølge renteloven må kreditor højest opkræve tre rykkergebyrer på hver 100 kroner, samt i givet fald et inkassogebyr og ”rimelige og relevante omkostninger” til udenretlig inddrivelse af fordringen.

Metroxpress har gentagne gange forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejerne af Trustbuddy.

Trustbuddy oplyser dog ifølge Forbrugerombudsmanden, at selskabet har taget Forbrugerombudsmandens kritik til efterretning og fremover vil opkræve gebyrer i overensstemmelse med rentelovens regler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Er dette billedet, der viser, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx